Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Друкування документів



У цьому параграфі:

· Підготовка документа до друку

− Розмір сторінки

− Вибір орієнтації сторінки

− Поля документа

− Нумерація сторінок

− Вертикальне вирівнювання

· Нумерація рядків

− Розділи документу

· Попередній перегляд

− Налаштування друку і виведення документа на папір

· Додавання цифрового підпису до документа

− Підписування рядка підпису в документі

Підготовка документа до друку

Документ на екрані виглядає не зовсім так, як на аркуші паперу. Працюючи з текстом, можна не звернути уваги на дрібний шрифт, встановивши великий масштаб відображення. Якщо ж роздрукувати такий документ, він погано читатиметься. Подібних проблем може бути багато. Наприклад, на екрані не потрібні номери сторінок і поля документа, а на папері ці елементи дуже важливі. З цієї причини перед виведенням документа на друк необхідно підготувати його відповідним чином. Розглянемо деякі налаштування.

Розмір сторінки

Коли документ готується до друку, необхідно подумати, на якому папері він буде роздрукований. Розмір аркушу, який використовується для підготовки документа на екрані та для роздруку готового матеріалу вибирають за допомогою списку кнопки Розмір (рис. 10.1) в групі Параметри сторінкивкладки Розмітка сторінки стрічки (див. рис. 5.1). У цьому списку подані розміри аркушу та назви стандартів, а також зразок, як виглядає сторінка при цих значеннях.

Як правило, друкують на листах стандартного розміру – А4, A3 та ін. Якщо розмір паперу нестандартний, довжину і ширину необхідно задати вручну у відповідних полях вікна Параметри сторінки (рис. 10.2). Для його виклику виконайте команду Інші розміри аркушів меню кнопки Розмір.

Рис. 10.1. Список Поля,Вибір орієнтації сторінки,Список Розмір

Якщо потрібно змінити розмір паперу не в усьому документі, а лише в частині, перш ніж викликати вікно Параметри сторінки, встановіть курсор у тому місці документа, починаючи з якого треба змінити розмір паперу. На вкладці Розмір паперу діалогового вікна Параметри сторінки в списку Застосувати виберіть рядок до кінця документа.

Рис. 10.2.(а) Вікно Параметри сторінки, Рис. 10.2.(б). Вікно Параметри сторінки, вкладка Поля вкладка Папір

Рис. 10.2.(в). Вікно Параметри сторінки, вкладка Макет





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 794 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...