Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Буфер обміну



При вирізанні або копіюванні виділений фрагмент поміщається в буфер обміну і при цьому стає доступним не лише для документів Word, а й для всіх програм пакету Microsoft Office та багатьох інших програм. Аналогічно можна вставити в документ Word текст або інші дані, скопійовані з іншого додатку, з Інтернет-сторінки тощо. Операції, пов’язані з буфером обміну, відносяться не лише до текстових даних, але і до графічних об’єктів, виносок, гіперпосилань тощо. Зверніть увагу, що текст, переміщений або скопійований з одного місця документа в інше за допомогою миші, в буфер обміну не заноситься.

Буфер обміну в Microsoft Word 2010 дозволяє зберігати до 24 об’єктів. Якщо Ви працюєте в звичайному режимі, в буфері зберігаються лише останні скопійовані дані. У розширеному ж режимі можна працювати одночасно з 24 фрагментами даних.

Щоб активувати цей режим, потрібно клацнути на стрілці в правому нижньому куті групи Буфер обміну вкладки Основне. У лівій частині вікна з’явиться область завдань Буфер обміну (рис. 4.3), в якій видно перші слова скопійованих текстових фрагментів і зменшені зображення графічних об’єктів. Біля кожного об’єкта є значок, що показує тип об’єкта (документ Word, таблиця Excel та ін.).

За промовчанням при виконанні команди Вставити Word вставляє в те місце документа, де встановлений курсор, об’єкт, занесений в буфер останнім. Область завдань Буфер обміну дозволяє вибрати об’єкт вставлення. Щоб вставити об’єкт досить встановити курсор у потрібне місце документу і клацнути на обраному фрагменті в області завдань. Є можливість вставити всі скопійовані фрагменти. Усі фрагменти тексту з’являться в документі в тому порядку, в якому вони були скопійовані у буфер.

Щоб відключити розширений режим роботи з буфером обміну, виконайте одну з наступних дій:

· закрийте область завдань Буфер обміну, клацнувши на кнопці Закрити;

· клацніть правою кнопкою миші на значку Буфер обміну, який знаходиться в області повідомлень Панелі задач, і виберіть команду Припинити збір даних.

Можна зробити так, щоб скопійовані дані завжди заносилися в буфер незалежно від того, чи відкрита область завдань Буфер обміну. Для цього потрібно клацнути на кнопці Параметри в області завдань Буфер обміну і в меню, що з’явилося, вибрати команду Збирати дані без відображення буфера обміну Office. Крім того, в цьому меню можна включити можливість відкриття області завдань Буферу обміну при подвійному натисненні поєднанні клавіш Ctrl+C.

Команди відміни і повернення дії

У процесі редагування (як і виконання будь-яких інших операцій у Word) ніхто не застрахований від помилок. Можна помилитися і при переміщенні тексту, і при виборі розміру шрифту, і багато в чому іншому. Для виправлення помилок в програмі передбачена можливість відміни дій, виконаних під час сеансу роботи з документом. Останню дію можна відмінити, скориставшись поєднанням клавіш Ctrl+Z або натиснувши кнопку Відмінити на панелі швидкого доступу.

Зверніть увагу, що відмінити можна не лише одну дію. Word запам’ятовує близько 100 дій користувача. Проте слід пам’ятати, що не можна відмінити передостанню дію, не відміняючи останню, тобто відміняти дії можна лише послідовно.

Аби відмінити декілька дій, використовуйте один з наступних способів:

· натисніть поєднання клавіш Ctrl+Z стільки раз, скільки дій треба відмінити;

· клацніть на стрілці, розташованій праворуч від кнопки Відмінити, і виберіть кількість дій, що відміняються.

Якщо допущена помилка під час виправлення, передбачена команда, що дозволяє після відміни дій виконати операцію повернення. Для цього скористайтеся кнопкою Повернути, яка знаходиться на панелі швидкого доступу, або натисніть поєднання клавіш Ctrl+Y або F4.

Зверніть увагу, що кнопка Повернути активується тільки після відміни певної операції. До того, вона служить для повтору попередньої дії користувача (набору, редагування чи форматування) і називається Повторити.

Пошук у документі

При роботі з документами часто виникає необхідність звернутися до певного фрагмента тексту. Проте, якщо він містить багато сторінок, знайти потрібну ділянку буває важко. В цьому випадку зручно використовувати можливість пошуку. Крім того її можна використовувати для швидкого пересування по великих документах. У Word можна шукати як слова і словосполучення, так і спеціальні символи, а також форматування. Наприклад, можна задати для пошуку всі числа в тексті, всі слова, виділені синім кольором, абзаци з певними параметрами тощо.

Щоб знайти дані, необхідно викликати Область завдань Навігація (Перегляд результатів поточного пошуку) (рис. 4.6) чи діалогове вікно Пошук і замінювання (рис. 4.7). Це можна зробити, натиснувши поєднання клавіш Ctrl+F або клацнувши на кнопці Пошук → Пошук чи Розширений пошук групи Редагування вкладки Основне.

Рис. 4.6. Область завдань Навігація (Перегляд результатів поточного пошуку)

Рис. 4.7. Вікно Пошук і замінювання, вкладка Замінити

Для виконання пошуку за допомогою вікна Пошук і замінювання зробіть наступне:

1. Введіть числові або текстові символи, які треба знайти, в полі Знайти:. Натисніть кнопку Більше>>, щоб отримати додаткові можливості пошуку. Кнопка Формат дає змогу обмежити параметри пошуку, вказавши шрифт, формат абзацу, мову або стиль фрагмента. Кнопка Спеціальний потрібна для шукання спеціальних знаків пунктуації, форматування, меж розділів тощо.

2. Задайте напрям пошуку в списку, що розкривається. Шукати можна Вперед, Назад, Всюди. Зазвичай зручніше шукати в усьому документі. Напрям пошуку задається відносно встановленого в тексті курсору.

3. Встановіть прапорець Враховувати регістр, щоб шукати текстові дані з урахуванням регістра. Якщо цей прапорець не встановлений і в рядку пошуку вказано, наприклад, слово «Word», будуть знайдені слова в будь-якому регістрі наприклад «WORD», «Word» і «word». Якщо ж прапорець встановлений, буде знайдено лише значення «Word».

4. Встановіть прапорець Лише слово повністю, якщо значення, введене в поле пошуку, повинне повністю збігатися з шуканим текстом. Якщо цей прапорець не встановлений і в полі пошуку вказано, наприклад, слово «Word», програма може знайти такі слова, як «MicrosoftWord» або «Word2010». Якщо ж прапорець встановлений, буде знайдено лише «Word».

5. Натисніть кнопку Знайти далі. В цьому випадку програма виконає пошук і виділіть першу ділянку тексту, який відповідає заданим параметрам пошуку. Якщо шукане значення знайдене, натисніть кнопку Закрити. У разі потреби натисніть кнопку Знайти далі ще раз і т. д.

Кнопка Виділення під час читання позначає кольором усі знайдені в документі дані.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 737 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...