Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні команди редагування



Основними командами редагування є Вирізати, Копіювати і Вставити.

Зазвичай при редагуванні ці команди використовуються в такій послідовності: Копіювати → Вставити або Вирізати → Вставити.

За допомогою цих команд можна швидко робити копії фрагмента або всіх елементів документа, чи всього документа повністю, переміщувати ділянки тексту, об’єкти тощо. Не дивлячись на те, що головним призначенням команд Вирізати, Копіювати і Вставити є копіювання і переміщення ділянок тексту в процесі редагування, вони дуже допомагають і при наборі тексту, якщо він містить однакові елементи, наприклад слово «Word» у цій книзі.

Як було зазначено, перш ніж копіювати чи вирізати текст, його обов’язково потрібно виділити, щоб вказати програмі, з якою ділянкою тексту треба провести операцію. Копіювати або переміщувати текст можна декількома способами:

· за допомогою кнопок групи Буфер обміну вкладки Основне (рис. 4.3);

· контекстного меню, що з’являється при клацанні в тексті правою кнопкою миші(рис. 4.4);

· поєднань клавіш:

Ctrl+X або Sift+ Delete – вирізати;

Ctrl+C або Ctrl+Ins – копіювати;

Ctrl+V або Sift+Ins – вставити.

Є ще один спосіб редагування тексту, яким часто користуються для прискорення роботи за допомогою миші – drag-and-drop (перетягнути і залишити). Потрібно навести курсор на попередньо виділений фрагмент тексту, натиснути на ліву клавішу і, коли курсор змінить свій вигляд, утримуючи клавішу перетягнути текст у потрібне місце та відпустити клавішу (ця операція аналогічна до дії команд Cut+Paste). Для того, щоб при цьому не вирізати, а скопіювати фрагмент тексту, потрібно при виконанні цієї операції одночасно натиснути й утримувати клавішу Ctrl.

Рис. 4.3. Група Буфер обміну вкладки Основне та область завдань Буфер обміну

Після вставляння текстового фрагменту справа від нього з’являється кнопка Параметри вставлення, яка дозволяє налаштувати формат скопійованого тексту (рис. 4.5), наприклад: зберегти вихідне форматування чи використати форматування кінцевогофрагмента, тобто призначити формат, притаманний місцю вставлення. Кнопка щезає після наступної дії користувача.

Рис. 4.4. Контекстне меню Рис. 4.5. Меню кнопки Параметри вставлення

– Зберегти вихідне форматування;

– Об’єднати форматування;

– Зберегти лише текст.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1611 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...