Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тахометричний блок



Використання магнітного насичення феромагнітних матеріалів покладене в основу створення ряду електричних апаратів тепловозів, окрім магнітних підсилювачів. До їх числа, відноситься тахометрический блок, в якому застосований трансформатор, що насичується. У звичайному трансформаторі вихідна напруга пропорційна напрузі на первинній обмотці. У трансформаторі, що насичується, лише при початковому зростанні струму в первинній обмотці під дією вхідної напруги індукується струм у вторинній обмотці. Подальше зростання струму первинної обмотки не викликає збільшення магнітного потоку із-за магнітного насичення осердя і, отже, не викликає підвищення напруги на вторинній обмотці.

Таким чином, у вторинній обмотці е.р.с. індукуватиметься імпульсами. Збільшення числа цих імпульсів за рахунок підвищення частоти первинного струму призводить до прямо пропорційного зростання усередненого значення вихідної напруги трансформатора. Первинна обмотка трансформатора, що насичується, отримує живлення від синхронного підзбуджувача. Частота струму, що виробляється ним, пропорційна частоті обертання колінчастого валу дизеля. Тому вихідна напруга тахометричного блоку підвищується пропорційно частоті обертання валу дизеля. Окрім трансформатора, що насичується, в тахометричному блоці застосовані: компенсуючий трансформа­тор для підвищення точності роботи блоку, випрямний міст і фільтр для згладжування пульсації випрямленого струму.

Тахометричний блок замінив тахогенератор, що застосовувався раніше, і був складніший по конструкції, вимагав догляду в експлуатації.






Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 476 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...