Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання до теми. Механік Струк 3 квітня подав заяву про звільнення за власним бажанням



Задача 1

Механік Струк 3 квітня подав заяву про звільнення за власним бажанням. У зв’язку з цим 10 квітня з Івановим було укладено трудовий договір про те, що він прийнятий механіком і повинен розпочати роботу 18 квітня.

18 квітня Іванов дізнався, що напередодні Струк відкликав свою заяву про звільнення за власним бажанням, отже, роботи для нього немає. Оскільки Іванов уже залишив попереднє місце роботи, він подав позов до суду з вимогою надання йому роботи на підставі трудового договору від 10 квітня.

Чи правомірне укладення трудового договору з Івановим? Чи підлягає його позов задоволенню?

Задача 2

Савченко прохворіла 4 місяці й 3 дні. Директор супермаркету звільнив її за ч. 5 ст. 40 КЗпП України. У позовній заяві про поновлення на роботі Савченко повідомила, що вона – єдиний працездатний член сім’ї і на її утриманні після смерті чоловіка знаходяться двоє малолітніх дітей. При розгляді справи встановлено, що під час хвороби Савченко її заміняла інша працівниця супермаркету.

Чи є підстави для звільнення Савченко? Як повинен вирішити справу суд?

Задача 3

Викладача фізкультури загальноосвітньої гімназії № 4 Шкуренка було звільнено 12 лютого 2011 р. згідно з п. З ст. 41 КЗпП України за вчинення аморального проступку. У скарзі батьків учнів гімназії від 1 грудня 2010 р. зверталась увага на те, що Шкуренко на уроці фізкультури ображав учнів, сварився в їх присутності непристойною лайкою.

Чи законне звільнення Шкуренка?

Контрольні питання

1. Переведення на інше підприємство – це зміна умов трудового договору чи його припинення?

2. Які наслідки відмови працівника від переведення на іншу роботу? А у відмови від переміщення на інше робоче місце?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...