Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Клапан холодного дуття



Клапан холодного дуття призначений для з'єднання нагрітого повітро-нагрівача з повітропроводом холодного дуття. Клапан (мал.1.37) установ-люють у горизонтальному положенні на вертикальній ділянці повітропро-воду. Він складається з корпуса 11, кришки 5, шибера 10 з вікном, що закри-вається малою заслінкою 7, що виконує роль пропускного клапана для ви-рівнювання тиску між повітронагрівачем і повітропроводом холодного дуття перед відкриванням шибера 10. Мала заслінка 7 жорстко пов'язана із зуб-частою рейкою 6, що перебуває в зачепленні із шестірнею 5. Обертання шес-тірні 5 через муфту, диференціальний редуктор 2 може передаватися як від

електродвигуна 12, так і від ручного штурвала 1. Для візуального спосте-реження за положенням заслінки через кришку 3 пропущена штанга, пов'яза-на з рейкою 6, на якій є стрілка покажчика 4. Спочатку відкривається мала заслінка 7, потім вона впирається в припливи 9 шибера 10 і подальший рух її й шибера відбувається одночасно. При закриванні спочатку рухається мала заслінка 7 і після того, як вона впреться в припливи 8 її рух відбувається разом із шибером до повного його закривання.

Клапани, що випускаються, мають діаметр 900- 1400 мм і розраховані на тиск газу 0,3-0,52 Мпа. Потужність приводу становить 2-2,3 кВт.

Малюнок 1.37. Клапан шиберного типу холодного дуття.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 134 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...