Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вагон-ваги



Завод ім. Старостина випускає вагон-ваги частково або повністю електрифікованими. Їхня вантажопідйомність становить 25; 30 і 40 Мг, швид-кість пересування 120 і 180 м/хв, місткість кишень 13 і 18 м3.

На малюнку 1.10 показаний загальний вид вагон-ваг вантажо-підйомністю 40тн, частина механізмів якого має пневматичний привід. Рама 2 опирається на двохосьові ходові візки 3. На ній установлені кишені 6 для шихтових мате-ріалів, а над ними - кабіна машиніста 1. Вона робиться закритої й обладнається вентиляцією, тому що в подбункерном приміщенні велика запиленість і висока температура (при роботі на гарячому агломераті).

Малюнок 1.10 Вагон-ваги

Чотири хитні редуктори 5 повідомляють обертання барабанним жи-вильникам. Пневмоприводи механізмів забезпечуються стисненим повітрям від компресорної установки 7, а під час стоянки в скіпової ями - від цехової мережі.

Основні механізми вагона-ваг: вагарні, затвори кишень, обертання бара-банів 3, підйому хитних редукторів і пересування.

Ваговий механізм (мал. 1.11, б). Кишені встановлені на загальній рамі 7, що опирається на трубчасті вантажні важелі 6, які проходять уздовж рами 8 вагон-ваг. Опорами важелів є підвіски 9 і ланки механізму, з'єднані з ваговим важелем 2, що розміщений у коробці циферблатної голівки. Вантаж 1 слу-жить для зрівноважування системи.З ваговим важелем зв'язана вимірювальна пружина 3, демпфер 5, що зменшує коливання механізму, і рейка 4, що обертає стрілку приладу. Маса матеріалу, що набирається, записується також на стрічці. Точність зважування ± 100 кг. Щоб забезпечити систематичну подачу шихтових матеріалів з такою точністю, що реєструє прилад, перевіряють за допомогою гир або спеціальної тарувальної апаратури.

Механимы затворів кишень. Кишені знизу прикриваються відкидними днищами (затворами) із пневматичним або електричним приводом. Кінема-тична схема механізму із пневматичним приводом, установленим на кожній кишені, показана на мал. 1.11а. Поршень 1 через рейку й шестірню вращає чотири кривошипи 2, які зв'язані криволінійними шатунами 3 із зазлодіями 4. Над кишенями проходить вал, що з'єднує кривошипи двох сторін затвора. Він захищений броньовим козирком від ударів шматками матеріалів. Для зм'якшення ударів при відкриванні до затворів приєднані шарнирні підвіски 5 із пружинами. Момент сил 5, що діють на кривошипи зі сторони шатунів, перешкоджає саме довільному відкриванню кишень у верхньому положенні затворів.

На мал. 1.11, б зображений механізм відкривання кишень із електропри-водом. Кишені складаються із двох стулок 1які закріплені на осях О1 , О2 і жорстко з'єднані із зубчастими секторами 2, що перебувають у зачепленні.Відкриваються й закриваються кишені електродвигуном через редуктор ішарнірний чотирозвінник ОАВО. У схемі приводу встановлене гальмо.

Малюнок 1.11. Кінематичні схеми вагон-ваг.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 372 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...