Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тестові завдання. 1. Оберіть вірну відповідь



1. Оберіть вірну відповідь. Фізична або юридична особа, яка отримує право володіння та користування предметом лізингу:

1) лізингодавець,

2) продавець,

3) лізингоодержувач.

2. Доповніть перелік. Істотними умовами договору фінансового лізингу є:

1. предмет лізингу;

2. ______________,

3. ______________,

4. ______________.

3. Оберіть вірну відповідь. Лізингоодержувач має право відмовитися від договору лізингу в односторонньому порядку, письмово повідомивши про це лізингодавця, у разі:

1) якщо потреба в об’єкті лізингу відсутня,

2) існують грубі порушення умов договору з боку лізингодавця,

3) прострочення передачі предмета лізингу становить більше 30 днів.

4. Оберіть вірну відповідь. Чи має право лізингодавець відмовитися від договору лізингу та вимагати повернення предмета лізингу від лізингоодержувача у безспірному порядку:

1) так має, у разі порушення умов договору лізингоодержувачем,

2) так має на підставі виконавчого напису нотаріуса, якщо лізингоодержувач не сплатив лізинговий платіж частково або у повному обсязі та прострочення сплати становить більше 30 днів.

3) так має на підставі виконавчого напису нотаріуса, якщо лізингоодержувач не сплатив лізинговий платіж частково або у повному обсязі та прострочення сплати становить більше три місяці.

4) не має права, тільки на підставі рішення суду.

5. Як визначається договір лізингу, якщо в результаті укладення лізингоотримувач на своє замовлення отримує у платне користування об’єкт лізингу на строк менший строку, за який амортизується 75 % вартості об’єкта лізингу.

1) оперативний;

2) фінансовий,

3) зворотний.

6. Як визначається договір лізингу балансова (залишкова) вартість об'єкта лізингу на момент закінчення дії лізингового договору, передбаченого таким договором, становить не більш як 25 відсотків первісної вартості ціни такого об'єкта лізингу:

1) оперативний,

2) фінансовий,

3) міжнародний.

Задача 1. Між фізичною особою –підприємцем та державним підприємством «Південний завод» дуло укладено договір оперативного лізингу землі для тимчасового розміщення на ділянці об’єкта торгівлі.

Питання

1. Який порядок передачі майна в оперативний лізинг?

2.Чи є правомірною передача землі у лізинг?

Задача 2. Між лізингодавцем і лізингоодержувачем було укладено договір фінансового лізингу. Згідно з цим договором лізингоодержувачу 4 березня було передано об'єкт лізингу. 25 грудня лізингоодержувач звернувся до лізингодавця з пропозицією викупити об'єкт лізингу. Лізингодавець відмовив лізингоодержувачу

Питання:

1. Які нормативно-правові акти регламентують відносини фінансового лізингу?

2. На який строк укладається договір фінансового лізингу?

3. Чи має право лізингоодержувач на викуп об'єкта лізингу?

Задача 3. Між ТОВ «СГ Еквіпмент Лізинг Україна» (лізингодавець) та ПП «Каут» (лізингоодержувач) було укладено договір № F224 від 18 липня 2010 року, відповідно до умов якого лізингодавець зобов’язався передати у тимчасове володіння та користування на певний строк майно (предмет лізингу), спеціально придбане ним у визначеного лізингоодержувачем постачальника відповідно до встановлених лізингоодержувачем специфікацій та умов, а лізингоодержувач зобов’язався прийняти цей предмет лізингу, користуватися ним за цільовим призначенням, сплачувати лізингодавцю плату (лізинговий платіж) та в кінці строку дії Договору придбати предмет лізингу собі у власність за ціною, визначеною в цьому Договорі.

Відповідно до пунктів 2.1.2 та 2.1.3 Договору, сторони обрали валюту здійснення розрахунків – гривню, а валюту обчислення – долар США. Пунктом 2.1.8 Договору передбачено встановлення фіксованої чи плаваючої відсоткової ставки для обчислення лізингових платежів.

ПП «Каут» звернуло до суду з позовною заявою про визнання недійсними окремих пунктів договору фінансового лізингу в зв’язку з тим, що положеннями чинного законодавства не передбачено право сторін визначати грошовий еквівалент зобов’язання в іноземній валюті оскільки чинним законодавством не передбачено коригування лізингових платежів відповідно до офіційного курсу валюти на день платежу, виконання такого зобов’язання повинно відбуватися у гривні за офіційним курсом іноземної валюти на день платежу.

Питання:

1. Чи правомірні вимоги підприємства?

2. Які підстави недійсності правочину передбачені законодавством?

3. В якій валюті визначаються грошові зобов’язання? Чи мають право сторони визначити грошовий еквівалент зобов’язання у іноземній валюті?

4. Яке рішення прийме суд?

Семінарське заняття №5

Спільне інвестування в Україні

Питання для обговорення

1. Поняття та організаційні засади спільного інвестування.

· організаційно-правові форми здійснення спільного інвестування у світовій ринковій економіці,

· історичні аспекти створення та діяльності інститутів спільного інвестування в Україні,

· поняття спільного інвестування.

· нормативно-правове забезпечення спільного інвестування

2. Види та форми спільного інвестування: інститути спільного інвестування

· корпоративні інвестиційні фонди,

· пайові інвестиційні фонди.

З. Спеціальні форми та режими спільного інвестування

· Фонди операцій з нерухомістю та фонди фінансування будівництва,

· недержавні пенсійні фонди,

· довірчі товариства.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 1629 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...