Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роботи по технічному обслуговуванню системизмащення автомобільних двигунів



ЩО - перед виїздом на лінію, перед пуском двигуна, необхідно перевірити рівень масла в піддоні картера (автомобіль має бути встановлений на горизонтальному майданчику).

У цих цілях виймають і протирають дрантям вимірювальний щуп, вставляють його на місце до упору, потім знов виймають і по спеціальних мітках («max»-«min») визначають, скільки слід залити масла.

Небажана експлуатація автомобілів при зниженому рівні масла (малий об'єм приводить до перегріву і надмірного розрідження масла), але не допускається і перелив масла вище вказаних міток (перевищення допустимого рівня масла приводить до «закидання» деталями, що обертаються, наприклад, щоками колінчастого валу, великої кількості масла на дзеркало циліндрів – маслоз’ємні кільця не встигають його знімати, і воно проникає в камеру згоряння, що приводить до підвищеного димлення двигуна, до замаслення електродів свічок і виходу їх з ладу). Слід перевірити герметичність системи змащення по можливих патьоках масла. В дорозі слід стежити за показниками манометра (покажчика тиску масла) на різних режимах роботи двигуна.

ТО-1 - провести контрольний огляд, звертаючи особливу увагу на герметичність системи - можливі патьоки масла через пошкоджені або погано затягнуті прокладки (клапанних кришок, піддону картера, кришки розподільних шестерень), в місцях з'єднання шлангів, трубопроводів, через пошкодження в елементах масляного радіатора, через пошкоджені або погано затягнуті елементи масляних фільтрів, центрифуг, часто спостерігається течі масла через передній і особливо через задній корінні підшипники колінчастого валу при підвищеному зносі або пошкодженні їх сальників і так далі Тому при кожному ТО-1 слід проводити кріпильні роботи в місцях можливої течі масла і самих елементів системи змащення, розташованих зовні двигуна. Перевірити тиск масла в системі на прогрітому двигуні на різних режимах роботи.

Покажчик тиску на щитку приладів повинен показувати на швидкісному режимі роботи двигуна для легкових і вантажних автомобілів сімейств ГАЗ, ЗІЛ і МАЗ (з двигунами ЯМЗ-236) - 0,2-0,4 МПа (2-4 кгс/см2); для ЗІЛ-4331 і КАМАЗ-740 - 0,40,55 МПа (4-5,5 кгс/см2). На холостому ході (при мінімальній частоті обертання КВ) тиск має бути в межах 0,05-0,08 МПа (0,5-0,8 кгс/см2), а для автомобілів з дизелями - не нижче 0,1 МПа (1 кгс/см2). Не допускається робота двигунів при загорянні сигналізатора (зазвичай червоного кольору) аварійного тиску масла.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 186 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...