Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 11. Політика знижок



Фірма надала наступну інформацію:

Поточні щорічні продажі в кредит   5000 тис. грн.
Період погашення дебіторської заборгованості   3 міс.
Умови net 3
Норма прибутку 20%

Компанія розглядає пропозиції по знижках 4/10 net 30. Очікується, що період погашення зменшиться до двох місяців. Потрібно визначити, чи варто реалізовувати таку політику знижок.

Завдання 12. Кредитна політика.

Компанія надала наступну інформацію:

Ціна виробу 100 тис. грн./шт.
Середні перемінні витрати на виріб 50 тис. грн./шт.
Середні постійні витрати на виріб 10 тис. грн./шт.
Щорічний продаж у кредит 400000 виробів
Період погашення дебіторської заборгованості 3 місяці
Норма прибутку 19%

Компанія розглядає питання про збільшення відстрочки платежу на 4 місяці. У цьому випадку очікується наступний результат: продаж зросте на 25%; втрати через безнадійні борги очікуються в розмірі 4% від збільшення продажів; витрати на інкасування (розрахунково-касове обслуговування і стягнення дебіторської заборгованості) збільшаться на 48 млн. руб. Потрібно визначити, чи варто реалізовувати запропоновану політику комерційного кредиту.

Завдання 13. Кредитна політика.

Торговельна фірма збирається пом’якшити свою кредитну політику. В даний час 70% продажів приходиться на продаж у кредит. Валова маржа складає 20%.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 579 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...