Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Регулювання швидкості АЕП з ПЧ з КВ



В АЕП з перетворювачем частоти та регулюючим випрямлячем регулювання швидкості здійснюється в широкому діапазоні, при цьому забезпечується достатньо високі показники якості. Регулювання чачтоти здійснюється впливом на АІ з допомогою БКІ при одночасному впливові на КВ за допомогою БКВ відповідно з законом регулювання. При цьому можливе двозонне регулювання. Але для механізмів з Mc=const, та для механізмів з лінійно зростаючою механічною характеристикою регулювання вверх обмежено тим що для цього необхідно одночасно з збільшенням частоти відносно збільшити напругу, у результаті чого може трапитися пробій ізоляції. Регулювання вверх застосовується значно рідше ніж в діапазоні вниз і в незначних межах.

В загальному випадку сімейство механічних характеристик буде мати вигляд:

Рис. 3.6 Механічні характеристики АЕП з ПЧ з КВ

Показники якості регулювання:

- Стабільність при частотному регулюванні є високою тому що характеристики в робочій частині мають однакову жорсткість.

- Плавність практично не обмежена.

- Висока економність, але при глибокому регулюванню вниз від основної частоти при якому потрібно значно зменшити кут керування випрямляча при цьому коефіцієнт потужності приводу в цілому може здаватися дуже низьким.

- Регулювання в основному здійснюється при Мс-const на валу двигуна.

- Направлення двозонне застосовується регулювання вниз.

- Діапазон регулювання Д=100:1.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...