Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

АЕПТ з ЧП, якій має в структурі керований випрямляч



В даний час є тенденція розширення області застосування керованих випрямлячів в структурі ПЧ, зокрема в тих електроприводах, які за технологічними умовами потребують частого гальмуванні (тобто для електроприводу, працюючого в повторно-короткочасному режимі S5). Це пов'язано з тим, що УВ володіє такою важливою властивістю, як двостороння провідність. Це дозволяє використовувати такий енергетично ефективний вид гальмування як рекуперативне. Але негативні властивості УВ повністю усунути неможливо. В даний час використовуються перетворювачі, що містять два вихідних блоки: перший - некерований випрямляч, який бере участь в роботі приводу у двигунному режимі; другий - УВ, який бере участь в роботі ПЧ в режимі гальмування.

Розглянемо схему і принцип роботи ПЧ з тиристорним УВ і тиристорним АІС, у якого комутація силових ключів здійснюється за допомогою комутуючих конденсаторів.

Рис. 3.4 Схема ПЧ з тиристорним КВ і тиристорним АІС

Вхідним блоком перетворювача є КВ, збудований по шести-тактній мостовій трифазній схемі випрямлення. Основною функцією КВ крім випрмлення є регулювання діючого значення вихідної напруги перетворювача. Для згладжування пульсації вихідного струму випрямляча використаний послідовний L -фільтр.

АІТ складається з шести силових ключів, три з яких VS1, VS3, VS5 мають загальний анод утворюють анодну групу; три інших VS2, VS4, VS6 мають загальний катод і утворюють катодну групу. Принцип дії АІС заснований на тому, що в перший момент часу в відкритому стані перебувають два навхрест лежачих силових ключа: один з анодної групи, другий з катодного групи. Відмикання силових ключів здійснюється в момент подачі управляючих імпульсів від БКИ (багатоканальна система керування). При цьому послідовність подачі імпульсів на кожен вентиль відповідає їх порядковому номеру. Замикання силових ключів здійснюється при розряді одного з трьох конденсаторів в напрямку негативної полярності і також відповідає порядку чергування номерів силових ключів.

При вихідний частоті перетворювач працює в наступному режимі: проміжок між двома сусідніми керуючими імпульсами складає , тривалість відкриття кожного ключа буде складати 1200. При цьому замикаючі конденсатори С1, С2, С3 повинні мати таку ємність, щоб за час, що дорівнює 600 втримувати заряд, необхідний для замикання чергового ключа.

Роботу перетворювача продемонструємо за допомогою діаграми:

1. t=0 Відкритий VS1, VS6. Струм протікає через силовий ключ VS1 фази а та через відкритий VS6 повертається в фазу С. ; . При цьому попередньо заряджений С3, в проміжок часу 0-60 градусів перезаряджається С1, а С3 утримує свій заряд.

2. Подається відпираючий імпульс на VS2. При цьому С3 розряджається на VS6 та запирає його. В проміжок часу відкриті VS1 та VS2. Струм тече через фазу а до двигуна, а через фазу b від двигуна до перетворювача. ; ; . В цьому проміжку часу перезаряджається С2, С1 зберігає свій заряд.

Рис. 3.5 Діаграми роботи ПЧ з тиристорним КВ і тиристорним АІС

3. Подається відпираючий імпульс на VS3. При цьому С1 розряджається на VS6 та запирає його. В проміжок часу відкриті VS2 та VS3. Струм тече через фазу b до двигуна, а через фазу c від двигуна до перетворювача. ; . В цьому проміжку часу перезаряджається С3, С2 зберігає свій заряд.

4. Подається відпираючий імпульс на VS4. При цьому С2 розряджається на VS2 та запирає його. В проміжок часу відкриті VS3 та VS4. Струм тече через фазу b до двигуна, а через фазу a від двигуна до перетворювача. ; ; . В цьому проміжку часу перезаряджається С1, С3 зберігає свій заряд.

5. Подається відпираючий імпульс на VS5. При цьому С3 розряджається на VS3 та запирає його. В проміжок часу відкриті VS4 та VS5. Струм тече через фазу с до двигуна, а через фазу а від двигуна до перетворювача. ; ; . В цьому проміжку часу перезаряджається С2, С1 зберігає свій заряд.

6. Подається відпираючий імпульс на VS6. При цьому С1 розряджається на VS4 та запирає його. В проміжок часу відкриті VS5 та VS6. Струм тече через фазу с до двигуна, а через фазу а від двигуна до перетворювача. ; ; . В цьому проміжку часу перезаряджається С3, С2 зберігає свій заряд.

Щоб збільшити вихідну частоту необхідно зменшити проміжок між керуючими імпульсами, але це небезпечно з точки зору повного запирання тиристорів, наприклад, якщо проміжок часу буде надзвичайно малим то тиристор VS1 не встигне закритися, а тиристор VS4 вже відкриється, то у фазі а буде коротке замикання.

Значним недоліком розглянутої схеми є необхідність використання конденсаторів великої потужності, необхідної для підтримки зарядів в проміжку між двома комутаціями. Частково позбутися від цього недоліку позволяє використання АІ з відсікаючими діодами.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...