Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пророблення проходів у мінно-вибухових



ЗАГОРОДЖЕННЯХ ПРОТИВНИКА»

«Способи пророблення проходів у мінно-вибухових загородженнях»

Інженерні загородження мають широко застосовуватись у всіх видах бойових дій. Застосування артилерії та авіації для дистанційного мінування дозволяє противнику застосовувати загородження по районах розташування військ по всій глибині угруповань, а також по тилах, шляхах руху і маневру.

Пророблення проходів у загородженнях і перешкод у ході наступу здійснюється військами як, правило, самостійно шляхом їх обходу або з використанням мінних тралів, комплектів розмінування, навісного обладнання танків та інших засобів.

Для вирішення найбільш складних завдань, що пов'язані з проробленням проходів у загородженнях і забезпечення подолання ядерно-мінних (у випадку застосування), мінно-вибухових, водних та інших загороджень і перешкод, потрібне застосування спеціальної техніки, а також залучення частин і підрозділів інженерних військ.

З досвіду Великої Вітчизняної війни і військових навчань видно, що для пророблення проходів залучається велика кількість інженерних сил і засобів. Пророблення проходів в гірських умовах з досвіду Афганістану зводиться в основному до розмінування доріг (троп,) і є головним завданням інженерних частин щодо забезпечення бойових дій військ. Так, наприклад, в Панджерській операції було створено 2-а ЗЗР. В ЗЗР №1 кількість саперів було 141 чоловік, а ЗЗР №2 - 110 чоловік. Загальна кількість інженерних частин і підрозділів склала 527 чоловік. ЗЗР та група розгородження забезпечили необхідний темп руху бронегрупи на глибину 85 км у встановлені строки.

Пророблення проходів в МП - дуже важке і відповідальне завдання, особливо сучасних умовах, коли глибина мінних полів противника, за рахунок застосування засобів дистанційного мінування, може досягати до 500 м.

Успіх долання всіх видів мінно-вибухових загороджень досягається:

- безперервною розвідкою загороджень противника і своєчасною інформацією про них військ, швидким виявленням, проміжків і розривів у загородженнях;

- здатністю підрозділів родів військ самостійно подолати загородження;

- широким використанням засобів інженерного озброєння для розвідки загороджень та їх подолання.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1009 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...