Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи безпеки під час пророблення та поширення проходів



1. В процесі пошуку мін щупами, кут нахилу його до поверхні землі має бути в межах 30-45 градусів.

2. Суворо забороняється втикати щуп з силою й ударяти ним по знайденому предмету,

3. Перед початком роботи щупом на місцевості, яка має високу траву і кущі, необхідно протралити ділянку місцевості, що розвідується кішкою.

4. Не можна вилучати руками із ґрунту міну незнайомої конструкції тому що вона може мати внутрішній елемент невилучення, без будь-яких демаскуючих ознак. Незнайому міну необхідно витягти із лунки кішкою з безпечної відстані (30-50 м) або знешкодити підриванням на місці накладними зарядами вибухових речовин.

5. Не підлягають вилученню із ґрунту і знешкодженню міни, які мають пошкодження корпусу або зривника. Не можна знімати міни, які вмерзли у ґрунт або лід.

6. Поки не убрали міни з проходу, рух по проходу дозволяється тільки орієнтуючись по чорно-білій стрічці, яка позначає межі проходу.

7. При ЗНЕШКОДЖЕННІ мін необхідно пам’ятати, що міна може мати не один, а декілька зривників або елементів невилучення.

8. Якщо натяжний дріт, який прив'язаний до додаткового зривника натягнутий туго, то перерізати його не можна, тому що можливе спрацювання зривника обривної дії.

9. Вилучення мін із ґрунту, підготовка їх до знищення здійснюється однією людиною - командиром відділення.

10. При виявлені мін з неконтактними зривниками забороняється підходити до них ближче 3 м.

11. У випадку відмови заряду розмінування забороняється підходити до нього раніше 15 хвилин.

Мінно-вибухові загородження, що зустрічаються на напрямках просування військ, які наступають, як правило обходяться.

При неможливості обходу розвідка загороджень і пророблення проходів у них здійснюється танками з тралами та підрозділами інженерних військ.

Кількість, способи і час пророблення проходів визначаються командиром з’єднання (частини). Як правило, створюється один прохід на кожен взвод, що атакує.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 586 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...