Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Корисність та гранична корисність



Корисність – це здатність економічного блага (товару або послуги) задовольняти певні потреби. Але в міру задоволення потреб в результаті використання блага, більша частина потреб людини з часом насичується і загальна корисність блага для споживача починає спадати в міру подальшого зростання кількості блага (див. рис. 6).

Додаткова корисність, яку отримає споживач при переході від n -ої до (n + 1)-ої одиниці блага, називається граничною корисністю. При визначенні залежності граничної корисності від кількості придбаного блага, виявлена стійка тенденція, яку називають законом спадної граничної корисності (або першим законом Госена): при збільшенні кількості споживаного блага, починаючи з певної одиниці, його гранична корисність має тенденцію до скорочення (див. рис. 7).

 
 


Рисунок 6 – Крива загальної корисності

Рисунок 7 – Крива граничної корисності





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...