Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 8. Фінансовий облік нематеріальних активів



План

Вступ

Розділ 1. Сутність, визнання, оцінка і класифікація нематеріальних активів, значення та завдання їх обліку

Розділ 2. Фінансовий облік нематеріальних активів на підприємстві

2.1 Характеристика господарської діяльності підприємства

2.2 Документальне оформлення руху нематеріальних активів

2.3 Синтетичний і аналітичний облік руху нематеріальних активів

2.4 Порядок нарахування і облік амортизації нематеріальних активів

2.5 Відображення інформації про нематеріальні активи у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконалення обліку нематеріальних активів

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення нематеріальних активів у діяльності підприємства. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

Для розкриття першого розділу слід використати П(С)БО, Міжнародні стандарти фінансової звітності, підручники з бухгалтерського та фінансового обліку, матеріали періодичних видань, розкрити сутність нематеріальних активів, розглянути зміст критеріїв визнання їх активами, види оцінки, завдання та значення їх обліку в підвищенні ефективності діяльності підприємства.

У другому розділі розкрити особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства; описати структуру бухгалтерії Наказ, про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку.

Описати призначення, реквізити, порядок складання і оформлення документів, що засвідчують рух нематеріальних активів, проаналізувати правильність документального оформлення операцій на прикладі конкретного підприємства.

Порядок відображення в системі рахунків надходження та вибуття нематеріальних активів і дотримання методики на підприємстві, а також порядок аналітичного обліку в реєстрах обліку і внести пропозиції щодо їх удосконалення. Прикласти реєстри аналітичного і синтетичного обліку.

Розкрити порядок нарахування амортизації на підприємстві і обґрунтувати необхідність використання того методу, який використовується на підприємстві чи запропонувати інший метод, рекомендований в П(С)БО. Розкрити вплив методів нарахування амортизації на формування фінансового результату. Порівняти порядок нарахування амортизації за П(С)БО 8 «Нематеріальні активи» і Податковим кодексом, відображення сум в фінансовому і податковому обліку.

Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про нематеріальні активи.

У третьому розділі розкрити напрями вдосконалення обліку нематеріальних активів на підприємствах України.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку нематеріальних активів і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; первинні документи з обліку нематеріальних активів; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 389 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...