Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення покарання. Ціль:відповідно до ст. 65 КК України запам’ятати три критерії загальних основ призначення покарання



Ціль: відповідно до ст. 65 КК України запам’ятати три критерії загальних основ призначення покарання, обставини, які пом’якшують та обтяжують відповідальність особи, що вчинила злочин (ст.ст. 66, 67 КК України). Засвоїти правила призначення покарання. Запам’ятати особливості призначення покарання за сукупністю злочинів та сукупністю вироків

Питання до практичного заняття та самостійного вивчення:

1. Поняття й критерії загальних основ призначення покарання.

2. Обставини, які пом’якшують покарання особи, що вчинила злочин.

3. Обставини, які обтяжують покарання особи, що вчинила злочин.

4. Поняття і правила призначення покарання за сукупністю злочинів.

5. Поняття і правила призначення покарання за сукупністю вироків.

6. Види, порядок і підстави призначення більш м’якого покарання, ніж передбачене законом.

При вивченні першого питання необхідно запам’ятати критерії на підставі яких призначається покарання, відповідно до ст. 65 КК України та вміти їх тлумачити.

У другому питанні необхідно вивчити і запам’ятати обставини, які пом’якшують покарання, відповідно до ст. 66 КК. Запам’ятати, що перелік обставин, які пом’якшують покарання особа, яка вчинила злочин, передбачений у ст. 66 КК України є не вичерпним. Встановити, які ще, окрім зазначених у кримінальному законі, обставин, які пом’якшують покарання особи, яка вчинила злочин, можуть бути використані судом в якості таких.

У третьому питанні необхідно вивчити і запам’ятати обставини, які обтяжують покарання, відповідно до ст. 67 КК. Запам’ятати, що перелік обставин, які обтяжують покарання, зазначений у ст. 67 КК України є вичерпним, тобто суд не може використовувати будь-які інші обставини, в якості таких, окрім прямо зазначених у вказаній нормі кримінального закону.

При вивченні четвертого питання необхідно визначити поняття і правила призначення покарання за сукупністю злочинів, відповідно до ст. 70 КК. Встановити, які взагалі є правила призначення покарання за сукупністю злочинів, визначити, які правила використовуються у чинному кримінальному законодавстві України.

При вивченні п’ятого питання необхідно визначити поняття і правила призначення покарання по сукупності вироків, відповідно до ст. 71 КК. Встановити, які взагалі є правила призначення покарання за сукупністю вироків, визначити, які правила використовуються у чинному кримінальному законодавстві України.

У шостому питанні необхідно ретельно вивчити ст. 69 КК ст. 691 КК і вивчити порядок застосування більш м’якого покарання, чим передбачено законом. Встановити, при вчиненні яких злочинів особі може бути призначене більш м’яке покарання ніж передбачене законом. Виокремити особливості застосування ст. 69 КК України.

Завдання для самостійної роботи:

Необхідно скласти список термінів, які використовуються при вивченні цієї теми та дати їх визначення.

Письмово вирішити задачі-ситуації, що стосуються цієї теми.

Встановити системи призначення покарання.

Задачі-ситуації:

Задача № 1. Вироком суду Панків засуджений по ч. 1 ст. 152 КК до 5 років позбавлення волі. При призначенні покарання суд послався як на обставини, що обтяжують покарання, що підсудний не визнав себе винним і не покаявся у вчиненні тяжкого злочину. У той же час суд не врахував, що Панків вперше вчинив злочин, має на своєму утриманні трьох неповнолітніх дітей, за місцем роботи характеризується позитивно.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 337 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...