Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Звільнення від кримінальної відповідальності



Ціль: усвідомити та вивчити умови звільнення особи від кримінальної відповідальності, відповідно до чинного кримінального законодавства. Засвоїти особливості застосування різних видів звільнення від кримінальної відповідальності.

Питання до практичного заняття та самостійного вивчення:

1. Поняття і види звільнення від кримінальної відповідальності.

2. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям.

3. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням винного з потерпілим.

4. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з передачею особи на поруки.

5. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із зміною обстановки.

6. Звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності.

При вивченні першого питання необхідно вивчити й запам’ятати поняття й види звільнення від кримінальної відповідальності, відповідно до чинного кримінального законодавства. Визначити умови застосування звільнення особи від кримінальної відповідальності. Виокремити правові підстави застосування та значення передбачення зазначеного звільнення у чинному кримінальному законодавстві України.

У другому питанні необхідно, відповідно до ст. 45 КК, проаналізувати та вивчити такий вид звільнення від кримінальної відповідальності, як звільнення у зв’язку з дійовим каяттям. Виокремити особливості застосування зазначеного виду звільнення від кримінальної відповідальності.

У третьому питанні необхідно, відповідно до ст. 46 КК, проаналізувати та вивчити такий вид звільнення від кримінальної відповідальності, як звільнення у зв’язку з примиренням винного з потерпілим. Виокремити особливості застосування зазначеного виду звільнення від кримінальної відповідальності.

У четвертому питанні необхідно, відповідно до ст. 47 КК, проаналізувати та вивчити такий вид звільнення від кримінальної відповідальності, як звільнення у зв’язку з передачею на поруки. Виокремити особливості застосування зазначеного виду звільнення від кримінальної відповідальності.

У п’ятому питанні необхідно, відповідно до ст. 48 КК, проаналізувати та вивчити такий вид звільнення від кримінальної відповідальності, як звільнення у зв’язку із зміною обстановки. Виокремити особливості застосування зазначеного виду звільнення від кримінальної відповідальності.

У шостому питанні необхідно, відповідно до ст. 49 КК, проаналізувати та вивчити такий вид звільнення від кримінальної відповідальності, як звільнення у зв’язку із закінченням строків давності. Виокремити особливості застосування зазначеного виду звільнення від кримінальної відповідальності.

Завдання для самостійної роботи:

Необхідно скласти список термінів, які використовуються при вивченні цієї теми та дати їх визначення.

Письмово вирішити задачі-ситуації, що стосуються цієї теми.

Задачі-ситуації:

Задача №1. Дубров, будучи в стані алкогольного сп’яніння, зайшов у кафе і почав там шуміти. Коли його попросили вийти, він, підбігши до буфетної стійки, розбив кілька пляшок і фужерів. Потім нецензурно образив адміністратора і, зірвавши дзеркало, що висіло на стіні, намагався унести його з собою, але був затриманий міліцейським патрулем. Наступного дня Дубров добровільно з’явився в кафе, цілком відшкодував заподіяний збиток, вибачився перед адміністратором та іншими працівниками кафе.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...