Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи мають місце в діяннях Дуброва будь-які обставини, що виключають злочинність діяння? Якщо так, зазначте які. Обґрунтуйте відповідь



Задача №2. Шофер Колісників, у результаті необережного поводження з бензином, заподіяв тяжкі опіки Крупнову, що працював разом з ним. Сам Колісників теж постраждав, але доставив Крупнова в лікарню, дав свою кров для потерпілого. Проти Колесникова була порушена кримінальна справа за необережне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження й у цей же час він з автомашиною був направлений у відрядження, де добре себе виявив і був премійований.

Чи є підстави для звільнення Колесникова від кримінальної відповідальності? Якщо так, зазначте вид звільнення від кримінальної відповідальності. Обґрунтуйте відповідь.

Задача 3. Ніконов у 1989 р. незаконно придбав пістолет і зберігав його у себе в будинку. Через 10 років працівники міліції знайшли й вилучили у нього цю зброю. На той час Ніконов закінчив ВУЗ, захистив дисертацію і працював головним лікарем великої клінічної лікарні. На роботі він характеризувався винятково позитивно, був одружений і мав на утриманні двох малолітніх дітей.

Чи є підстави для звільнення Ніконова від кримінальної відповідальності? Якщо так, то на підставі якої статті КК України? Обґрунтуйте відповідь.

Рекомендована тематика рефератів за темою № 15.

1. Особливості звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям.

2. Особливості звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням винного з потерпілим.

3. Особливості звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з передачею особи на поруки.

4. Особливості звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із зміною обстановки.

5. Особливості звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...