Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Точка центру



Snap to Center — прив'язка до центра дуги, окружності або еліпса.

При використанні режиму Center необхідно вказувати c допомогою миші на лінію дуги, окружності або еліпса, а не на їхній центр. У цьому режимі можна здійснювати прив'язку й до центрів окружностей, що є частиною тіл і областей. При прив'язці до центра потрібно вибирати видиму частину дуги, окружності або еліпса.

3.8. Квадрант

Snap to Quadrant — прив'язка до найближчого квадранта (крапці, розташованої під кутом 0, 90, 180 або 270° від центра) дуги, окружності або еліпса. Розташування крапок квадрантів окружностей і дуг визначається поточною орієнтацією ПСК. Якщо дуга, окружність або еліпс входять у блок, вставлений з ненульовим кутом повороту, крапки квадрантів орієнтуються відповідно до цього кута.

3.9. Дотична

Snap to Tangent — прив'язка до крапки на дузі, окружності, еліпсі або плоскому сплайні, що належить дотичнії до іншого об'єкта.

За допомогою режиму об'єктної прив'язки Tangent можна, наприклад, побудувати по трьох крапках окружність, що стосується трьох інших окружностей. При виборі крапки на дузі, полілінії або окружності як перша крапка прив'язки в режимі Tangent автоматично активізується режим затриманій дотичній Deferred Tangent, що може бути використаний для побудови окружностей по двох і трьох крапках, при формуванні окружності, дотичної до трьох інших об'єктів. Режим Deferred Tangent не застосуємо до еліпсів і сплайнам.

Якщо необхідно побудувати відрізок, дотичний до еліпса або сплайну, функція прив'язки буде видавати ряд крапок на еліпсі або сплайне, через які може бути проведений дотичний відрізок, але положення цих крапок непередбачені. Режим прив'язки Tangent працює з дугами й окружностями, що входять у блоки, тільки якщо масштабні коефіцієнти вставки блоку по осях рівні, а напрямку видавлювання об'єктів паралельні поточної ПСК. Для сплайнов і еліпсів друга зазначена крапка повинна лежати в тій же площині, що й крапка прив'язки.

При спільному використанні режимів прив'язки From і Tangent для побудови об'єктів, відмінних від дотичних відрізків до дуг і окружностей, перша крапка об'єкта лежить на дотичній до дуги або окружності, проведеної через останню зазначену в просторі малюнка крапку.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...