Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перетинання



Snap to Intersection — прив'язка до крапок перетинання об'єктів (відрізків, окружностей, дуг, сплайнов і т.п.).

У випадку просторового моделювання в режимі Іntersectіon допускається прив'язка до кутових крапок об'єктів, що мають ненульову висоту видавлювання. Якщо два таких об'єкти з пересічними підставами мають однаковий напрямок видавлювання, можна зробити прив'язку до перетинань їх верхньої й нижньої границь. Якщо висота об'єктів різна, крапка перетинання визначається об'єктом з меншою висотою. Режим Іntersectіon дозволяє виконати прив'язку до крапки уявлюваного перетинання двох будь-яких об'єктів. Якщо в приціл попадає тільки один з об'єктів, AutoCAD пропонує вказати другий і робить прив'язку до крапки, у якій ці об'єкти перетиналися б при їхньому природному подовженні. Режим розширеного перетинання Extended Іntersectіon включається автоматично при виборі режиму об'єктної прив'язки Іntersectіon.

3.6. Продовження об’екту

Snap to Extension — прив'язка до продовжень об'єктів.

Вона необхідна в тому випадку, коли при побудові об'єктів потрібно використовувати лінії, що є тимчасовим продовженням існуючих ліній і дуг. Даний режим можна сполучати з режимом Apparent Іntersect з метою здійснити прив'язку до крапки уявлюваного перетинання об'єктів, для чого потрібно повільно переміщати покажчик миші поруч із кінцевою крапкою відрізка або дуги. Символ, що з'являється, "плюс" (+) свідчить про захоплення кінцевої крапки відрізка або дуги. Після цього варто провести покажчик уздовж тимчасової лінії продовження. Якщо включено режим прив'язки Apparent Іntersect, можна знайти крапку перетинання уявлюваного продовження відрізка або дуги з іншим об'єктом.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...