Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рядок стану



Рядок стану розташований у нижній частині робочого столу. Він містить поточні координати курсору, а також кнопки включення/вимикання режимів креслення:

· Snap Mode — включення й вимикання крокової прив'язки курсору;

· Grid Display — включення й вимикання відображення сітки;

· Ortho Mode — включення й вимикання ортогонального режиму;

· Polar Tracking — включення й вимикання режиму полярного відстеження;

· Object Snap — включення й вимикання режимів об'єктної прив'язки;

· Object Snap Tracking — включення й вимикання режиму відстеження при об'єктній прив'язці;

· Allow/Disallow Dynamic UCS — включення й вимикання динамічної користувальницької системи координат;

· Dynamic Input — включення й вимикання динамічного вводу;

· Show/Hide Lineweight — включення й вимикання режиму відображення ліній відповідно до ваг (толщинами);

· Quick Properties — включення й вимикання властивостей об'єктів;

· Model or Paper space — перемикання із простору моделі в простір аркуша;

· Quick View Layouts — включення й вимикання перегляду аркушів;

· Quick View Drawings — включення й вимикання перегляду малюнків;

· Pan — панірування малюнку;

· Zoom — зумування малюнка;

· SteeringWheel — включення інструмента Wheel;

· ShowMotion — включення інструмента Motion.

Відображення кнопок включення/ вимикання режимів креслення в рядку стану встановлюється в контекстному меню. Для цього необхідно клацнути лівою або правою кнопкою на інструменті Applіcatіon Status Bar Menu із зображенням стрілки долілиць, що перебуває в правому куті рядка стану.

Розглянемо більш докладно 3 позиції - Object Snap і Zoom.

1. Об'єктна прив'язка(Object Snap) - найбільш швидкий спосіб точно вказати крапку на об'єкті, не обов'язково знаючи її координати, а також побудувати допоміжні лінії. Наприклад, об'єктна прив'язка дозволяє побудувати відрізок від центра окружності, від середини сегмента полілінії, від реального або видимого перетинання об'єктів.

Об'єктну прив'язку можна задати в будь-який момент, коли AutoCAD очікує уведення координат крапки. У цьому випадку зазначений режим застосовується тільки до наступного обраного об'єкта. Крім того, є можливість установки одного або декількох режимів об'єктної прив'язки в якості поточних. Таким чином, активізація об'єктної прив'язки може здійснюватися двома способами:

·разові режими об'єктної прив'язки, що діють при вказівці тільки поточної (однієї) крапки;

·поточні режими об'єктної прив'язки, що діють постійно до їхнього відключення.

Режими об'єктної прив'язки вибираються на плаваючій панелі інструментів Object Snap або з контекстного меню, що викликається клацанням правої кнопки миші в будь-якому місці області малювання при натиснутій клавіші Shіft

У режимі об'єктної прив'язки крапка позначається маркером; його форма залежить від використовуваного режиму, ім'я якого з'являється біля крапки у вигляді підказки.

3.1Відстеження

Temporary track point — точка відстеження.

Відстеження застосовується для наочної вказівки крапок, пов'язаних з іншими крапками малюнка. Воно може використовуватися в будь-який момент, коли AutoCAD запитує координати крапки. Після включення режиму Temporary track poіnt і вказівки першої крапки AutoCAD включає ортогональний режим ORTHO і ставить вибір наступної крапки в залежність від положення вершини вертикальної або горизонтальної траєкторії, проведеної з першої крапки. Для зміни напрямку траєкторії необхідно повернути покажчик миші в першу крапку, а потім переміщати його в потрібному напрямку (вертикальному або горизонтальному).

3.2. Зміщення

Snap From — зміщення.

Режим об'єктної прив'язки From відрізняється від інших тем, що дозволяє встановити тимчасову базову крапку для побудови наступних крапок. Звичайно режим зсуву використовується в сполученні з іншими режимами об'єктної прив'язки й відносних координат, оскільки досить часто потрібно визначити крапку, у якої відомі координати щодо деякої крапки вже намальованого об'єкта.

3.3. Кінцева точка

Snap to Endpoint — прив'язка до найближчого з кінцевих крапок об'єктів (відрізків, дуг і т.п.).

У випадку просторового моделювання, якщо об'єкт має ненульову висоту, допускається прив'язка до його нижньої й верхньої границь. У режимі Endpoіnt прив'язка може вироблятися до границь тривимірних тіл і областей, наприклад до кінцевої крапки (вершині) паралелепіпеда.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 536 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...