Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5.2. Загальні положення Кодексу адміністративного судочинства України



Семінарське заняття – 2 години

Мета:

- освітня (навчальна) – надання курсантам і студентам допомоги щодо вивчення норм Кодексу адміністративного судочинства України, а саме:засвоїти основні положення КАСУ, розкрити характеристику провадження в адміністративному суді першої інстанції, розглянути зміст стадій проваджень в адміністративних судах, проаналізувати правові засади та вимоги до процесуальних документів, що складаються в рамках адміністративного судочинства, провести обговорення правильності виконання та вирішення запропонованих завдань, тестів і ситуативних задач, формувати у студентів свідомість відносно ролі адміністративних судів України у справі захисту прав, свобод та інтересів громадян у стосунках з суб’єктами владних повноважень;

- розвиваюча – навчитися орієнтуватися у структурі Кодексу адміністративного судочинства України та уміти застосовувати отримані знання в практичній і науковій діяльності;

- виховна – виховання відповідального ставлення і творчого підходу щодо вивчення особливостей адміністративного судочинства.

Основні поняття: Кодекс адміністративного судочинства України, адміністративна юстиція, принципи адміністративного судочинства, предметна підсудність, територіальна підсудність, інстанційна підсудність, судова система, адміністративний суд.

План

1. Адміністративна юстиція, її поняття, ознаки та генезис розвитку в Україні.

2. Адміністративне судочинство, його поняття, завдання, цілі та особливості згідно з положеннями Кодексу адміністративного судочинства України.

3. Підстави для розгляду справи в порядку адміністративного судочинства (юрисдикція адміністративних судів).

4. Система адміністративних судів в Україні, їх предметна та територіальна підсудність відповідно до положень Кодексу адміністративного судочинства України.

5. Принципи адміністративного судочинства.

6. Особи, які беруть участь в адміністративному судочинстві, їх правовий статус.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...