Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ремонт вантажопідіймальних кранів



15.8.1 На проведення ремонту мостових і стрілових кранів необхідно видавати наряд-допуск у порядку, встановленому роботодавцем.

15.8.2 Для безпечного ведення ремонту мостових кранів необхідно передбачати зони ремонту, обладнані засобами механі­зації. Виведений у ремонт кран не дозволяється встановлювати у місцях проведення інших робіт. При встановленні крана над проходом останній необхідно закрити і вивісити на ньому запо­біжні плакати.

15.8.3 На проведення ремонту металоконструкцій кранів під­приємство, що виконує роботу, повинно мати технічні умови, які містять вказівки про метали і зварювальні матеріали, що засто­совуються; способи контролю якості зварювання, норми бракування зварних з'єднань і порядок приймання окремих вузлів і готових виробів, оформлення документації.

15.8.4 Ремонт несучіх елементів металоконструкцій мостових і стрілових кранів із застосуванням зварювання необхідно виконувати на спеціалізованому підприємстві. Проведення ремонту металоконструцій таких кранів силами власника дозволяється в окремих випадках за дозволом органів нагляду.

15.8.5. В будинках, де встановлені однобалкові і двобалкові підвісні крани, які не мають галерей і майданчиків для обслуго­вування механизмів, необхідно влаштовувати ремонтні майданчики, які дозволяють мати зручний і безпечний доступ до механизмів і електрообладнання кранів.

У випадку, коли відстань від підлоги ремонтного майданчика до нижніх частин крана менше 1800 мм, двері для входу на ремонт­ний майданчик слід обладнати запором і автоматичним електроблокуванням, яке знімає напругу з головних проводів ре­монтної дільниці.

15.8.6 Настил ремонтних майданчиків повинен бути міцним: металевим або дерев'яним. Настил слід влаштовувати по всій довжині і ширині майданчика.

15.8.7 Використовувати металеві і залізобетоні конструкції будинків при підйомі устаткування і металоконструкцій крана до­зволяється тільки за умов перевірки шляхом розрахунку міцності цих констнукцій при наявності дозволу проектної організації.

І5.8.8 Працівники, які безпосередньо виконують операцію, повинні мати запобіжні пояси.

При ремонті кранових колій на висоті карабін запобіжного пояса необхідно чіпляти за трос, що натягнений вздовж колії.

15.8.9 Після ремонту металевих конструкцій вантажопідіймальної машини із заміною розрахункових елементів або вузлів необхідно провести позачерговий повний технічний огляд.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...