Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ремонтні роботи, що виконуються підрядними організаціями



15.2.1 Перед початком ремонтних робіт на території діючих підприємств, що виконуються підрядними організаціями за прямим договором з замовником, повинен бути оформлений акт-допуск.

Акт-допуск необхідно оформлювати відповідальними представни­ками підприємства та підрядної організації.

Акт-допуск слід видавати на весь термін виконання ремонтних робіт або їх етапів. В разі зміни умов проведення робіт акт-допуск необхідно скасувати. Відновлення робіт дозволяється тільки після видачі нового акту-допуску.

15.2.2 Ремонтні роботи у діючих виробничих цехах, що викону­ються силами залучених підрядних організацій, необхідно виконувати за нарядом-до- пуском. При передачі підрядній організації для виконання ремонтних робіт виробничих дільниць, технологічних ліній, або окремого устаткування, як окремих виробничих дільниць, підрядна організа­ція повинна оформлювати наряд-допуск та забезпечувати безпеку працюючих.

15.2.3 Способи безпечного виконання ремонтних робіт необхідно передбачати під час складання проекту організації робіт. По­рядок і способи виконання ремонтних робіт у всіх випадках слід узгоджувати з експлуатаційним персоналом, а ремонтні роботи - виконувати під керівництвом і наглядом відповідального за їх виконанням.

15.2.4 Роботи, що виконуються біля діючих залізничних ко­лій, ліній електропередач, підземних комунікацій, а також всі земельні роботи необхідно заздалегідь узгодити металургійним підприємством із зацікавленими організаціями. Наряд-допуск у такому випадку повинен оформлювати цех, устаткування якого підлягає ремонту.

Наряд-допуск повинен оформлювати цех і в тому випадку, коли через діль­ницю, на якій знаходиться об’єкт, що ремонтується, проходять діючі струмопроводи, теплопроводи, газопроводи або працюють мостові крани.

Безпеку працюючих повинні забезпечувати підрядні організації та під­приємство.

15.2.5 Ремонтний персонал підрядної організації, що прибув на діюче підприємство для виконання робіт, повинен пройти ввідний інструктаж з охорони праці в службі охорони праці підприємства та ознайомитися під розписку з порядком руху по території підприємства, а також з небезпечними виробничими факторами існуючими на дільниці, способами захисту від їх впливу, порядком дій в разі аварійних ситуацій.

Працівники підрядних організацій повинні виконувати правила внутрішнього розпорядку, встановлені для працівників та службовців діючого підприємства, вимоги цих Правил.

15.2.6 Перед початком ремонтних робіт в небезпечних місцях, джерелом яких є діюче виробництво, адміністрація підприємства по­винна розробити, включити в наряд-допуск та виконати необхідні заходи щодо забезпечення безпечних умов праці.

Контроль за шкідливими виробничими факторами в діючих цехах, в тому числі аналіз газу в колодязях, тунелях та інших підземних спорудах повинен здійснюватися атестованими спеціалістами підприємства.

15.2.7 Для запобігання доступу сторонніх осіб у зони ре­монтних робіт, що виконуються підрядними організаціями, ці зони необхідно огородити захисними або сигнальними огородженнями, позначити знаками безпеки.

15.2.8 Підприємство, на якому працює ремонтний персонал, відряджений у його розпорядження підрядними організаціями, повин­не забезпечити технічне керівництво та постійний нагляд за вико­нанням цим персоналом вимог правил і норм з охорони праці та трудової дисципліни.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1668 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...