Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ремонт устаткування і агрегатів у прокатному, трубному і метизному виробництвах



15.4.1 Роботи щодо ремонту устаткування і агрегатів у проканому, трубному, і метизному виробництвах необхідно виконувати від­повідно до вимог Правил безпеки позначених вироб­ництв і цих Правил.

15.4.2 Перед початком ремонтних робіт необхідно:

- зняти кришку з нагрівального колодязя і провести охолод­ження робочого простору водою;

- з боку діючих нагрівальних колодязів на коліях наземно-дахових кранів встановити знімні тупики, що запобігають наїзду крана на чарунку, яка ремонтується;

- оглянути стан склепінь, стін і металоконструкцій камер; у разі деформації металоконструкцій, склепіння рекуперато­рів слід обвалити;

- провести відбір проб повітря для аналізу;

- виконати огородження камер нагрівальних колодязів по усьо­му периметру.

15.4.3 Ремонт наземно-дахових машин, зливковозів слід проводити на спеціальних дільницях.

15.4.4 Ремонт агрегатів і колій зливкоподачі дозволяється тільки після відключення тролей, встановлення переносного зазем­лення із дотриманням вимог наряду-допуску і биркової системи.

15.4.5 Ремонт рольгангів і шлеперів необхідно виконувати із дотриманням биркової системи та системи нарядів-допусків.

15.4.6 Ремонт механізмів, що розташовані під підйомно-хитними столами необхідно здійснювати на зупиненому стані. На час ремонту підйомно-хитний стіл слід надійно закріпити.

15.4.7 Під час ремонту устаткування, що встановлене над тунелями, прорізи необхідно перекривати настилами, ґратами, а на ролики рольгангів і грати холодильників настелювати трапи.

15.4.8 Під час ремонту моталок дрібносортних і дротових станів приймальні трубки (воронки) слід заглушити для запобіганняпопадання прокату.

15.4.9 Ремонт обладнання гідравлічних пресів і насосно-акумуляторних станцій під тиском не дозволяється.

15.4.10 На пресі попереднього формування труб при ремонт­них роботах біля пуансонів необхідно, встановити пуансон на підставках, ресивер повинен бути розряджений, труби високого і середнього тиску від'єднати від одного з двох клапанів наповнення.

15.4.11 Кислотні ванни перед ремонтом слід звільнити від травильних або мийних розчинів і промити нейтралізуючим розчином і провітрити.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 314 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...