Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір та обґрунтування теми



Виконання курсової роботи здійснюється у відповідності з тематикою, яка розробляється кафедрою і уточнюється у разі зміни ступеня актуальності проблем. Тематика курсових робіт затверджується на засіданні кафедри щорічно та міститься у додатках до методичних рекомендацій по виконанню курсових робіт.

Вибір теми здійснюється студентом з урахуванням можливості отримання фактичних матеріалів для виконання курсової роботи на належному рівні та обраної спеціалізації. При виборі теми курсової роботи доцільно врахувати актуальність теми для держави, права й українського суспільства в цілому, особисті та професійні інтереси студента, визначений ним напрямок науково-дослідної роботи.

Курсові роботи на одну й ту ж тему не допустимі. Якщо на виконання якої-небудь теми є декілька претендентів, то закріплення здійснюється з урахуванням підготовки та ділових якостей студента.

Можливе виконання комплексних курсових робіт. У цьому випадку над однією складною або декількома пов'язаними між собою темами можуть працювати декілька студентів, які досліджують різні аспекти діяльності підприємств.

При узгодженні з науковим керівником і завідуючим кафедрою студент може виконувати курсову роботу на тему, яка не увійшла в запропонований перелік. При цьому потрібно обґрунтувати доцільність виконання обраної теми, а саме: дослідження, які буде проводити студент, мають велике теоретичне та практичне значення.

Виконання курсових робіт може здійснюватися також згідно замовлення підприємств, в практику роботи яких будуть впроваджуватися рекомендації згідно результатів проведеного дослідження (з поданням довідки або акта про впровадження запропонованих рекомендацій та заходів). Зацікавленість підприємств у виконанні курсової роботи створює сприятливі умови для отримання реальної допомоги з боку його співробітників, полегшує збір матеріалу та створює передумови для практичної реалізації рекомендацій студента, щодо вдосконалення практичної правової діяльності.

В разі самостійного обрання теми курсової роботи, яка не ввійшла до переліку курсових робіт, студент подає на ім'я завідуючого кафедрою заяву (додаток Б) з проханням дозволити її написання. Закріплення теми та наукового керівника здійснюється згідно подання кафедри і оформлюється наказом директора. Подальші зміни або корегування теми можливі лише з дозволу наукового керівника при достатньому обґрунтуванні необхідності таких змін студентом.

Науковий керівник складає завдання на виконання курсової роботи, яке містить і календарний план-графік підготовки рукопису (додаток В). Графік складається на підставі строків поетапної підготовки курсової роботи, які затверджені кафедрою.

Завдання складається в двох примірниках, перший видається студенту, а другий залишається у керівника. На підставі завдання керівник постійно контролює хід написання курсової роботи та додержання календарного графіку. Після підготовки курсової роботи один примірник завдання підшивається до неї як супровідний документ.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 177 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...