Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета і завдання курсової роботи. Одним із етапів підготовки спеціаліста, який свідчить про його здатність і готовність розв'язувати теоретичні та практичні задачі і демонструє рівень



Одним із етапів підготовки спеціаліста, який свідчить про його здатність і готовність розв'язувати теоретичні та практичні задачі і демонструє рівень оволодіння студентом нормативною програмою відповідного кваліфікаційного рівня, є виконання курсової роботи. Вона є самостійним науковим дослідженням, яке повинне містити узагальнення практики державно-правового регулювання у конкретних сферах життя суспільства, компетенції відповідних органів, особливостей державного та іншого контролю, розгляду судових справ тощо. З огляду на це велику увагу слід приділити теоретичним аспектам обраної проблеми, аналізу стану того чи іншого явища, факту в Україні, провести глибокий аналіз чинного законодавства зі всебічним застосуванням методології та відповідних методик дослідження.

Мета виконання курсової роботи — систематизація і поглиблення теоретичних і практичних знань з обраної спеціальності, науковий пошук та визначення теоретичних основ розглядуваного в роботі явища; робота зі спеціальною літературою, довідковими, періодичними виданнями тощо, узагальнення теоретичного матеріалу, оволодіння методами наукового аналізу практичної інформації, формулювання висновків на основі наукової аргументації; обґрунтування рекомендацій та пропозицій щодо вдосконалення чинного законодавства та практики його застосування. Виконання роботи розвиває вміння застосовувати набуті знання для вирішення конкретних проблем, що постають в практичній діяльності підприємств, установ, державних служб (далі - підприємств).

Для досягнення цієї мети майбутній спеціаліст повинен:

· показати глибокі теоретичні знання з фундаментальних і прикладних дисциплін щодо обраної теми;

· виявити здатність проводити самостійні науково-практичні дослідження з проблеми;

· вміти опрацьовувати літературні джерела та нормативно-законодавчі документи;

· вміти відбирати, систематизувати і аналізувати практичний матеріал та оцінювати результати аналізу, робити висновки і узагальнення, розробляти та обґрунтовувати пропозиції;

· вміти на захисті курсової роботи стисло, впевнено, переконливо викласти основні положення роботи, свої висновки та пропозиції.

Бажаним для студентів є використання фактичних матеріалів, що містяться у статистичних збірниках, довідкових виданнях, аналітичних звітах міжнародних та національних науково-дослідницьких організацій, узагальнень досудового слідства, правоохоронних органів, судової практики тощо.

Основні вимоги до курсової роботи: чіткість побудови, логічна послідовність при викладенні матеріалу, стислість та точність формулювань, критичний підхід до теоретичного матеріалу, чинного законодавства, судової практики, обґрунтованість висновків та рекомендацій.

Теоретичний і практичний матеріал повинен викладатися чітко, переконливо, в такій послідовності, яка дозволить дати логічне завершення проблемам, що досліджуються в роботі, у вигляді висновків та пропозицій. Висновки та пропозиції мають стосуватись вдосконалення державотворення, чинного законодавства, практики застосування правових приписів.

Тематика курсової роботи та терміни її виконання встановлюються на початку навчального року. Студент самостійно обирає тему роботи, яка затверджується завідувачем випускаючої кафедри. На цьому ж етапі відповідно до обраного напрямку дослідження призначається науковий керівник з числа фахівців ВНЗ. Вся тематика робіт є орієнтовною. Остаточна тема курсової роботи уточнюється з урахуванням її актуалізації в процесі консультацій з науковим керівником та погоджується з завідувачем випускаючої кафедри.

Студент несе відповідальність за дотримання встановлених вимог до курсової роботи і регламенту її виконання. Робота оцінюється позитивною оцінкою тоді, коли вона є самостійно виконаним дослідженням і оформлена у відповідності до зазначених нижче вимог.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...