Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Арматурні роботи



Роботи з монтажу арматурних сіток, каркасів та арматурних блоків виконує ланка з чотирьох робітників: два арматурники 4-го розряду і два арматурники 2-го розряду.

До початку монтажу арматурники опускають у котлован чи траншею драбину, бетонні підкладки, трапи та інструмент, розмічають місця встановлення бетонних підкладок для фіксації товщини захисного шару, розкладують їх та вивіряють горизонтальність положення триметровою рейкою і рівнем. Чотиригілковим стропом стропують одну з половин арматурної сітки. За командою арматурника (А1) кранівник піднімає сітку і подає її до місця влаштування.

Розташувавшись із протилежних боків сітки та взявши її за кінці, арматурники направляють сітку у проектне положення. Кранівник за командою арматурника повільно опускає сітку на місце. Перевіривши правильність її влаштування, арматурники (А1) і (А2) проводять розстроповування та виходять із котловану чи траншеї.

Застропивши каркас чотиригілковим стропом, переміщують його краном до місця влаштування. Там, на висоті 0,3 м від сітки, опускання каркасу призупиняють. Арматурники підходять по трапу до каркасу, стають із протилежних боків і, взявшись обома руками за вертикальні стержні каркасу, направляють його у проектне положення так, щоб крайні стержні співпали з рисками на шаблоні, що відповідають ширині встановленого каркасу. Кранівник за командою арматурника повільно опускає каркас на місце. Під час опускання арматурники щільно підсувають каркас до шаблону. Потім арматурник проводить електроприхвачування вертикальних стержнів сітки. Тоді обидва арматурники розстроповують каркас і знімають шаблон.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...