Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бетонування фундаментів



До початку бетонування фундаментів повинні бути виконані такі роботи:

1) Змонтований тимчасовий водогін для поливання бетону під час набору ним міцності

2) Перевірена надійність і правильність встановлення опалубки, кріплень, навісних майданчиків

3) Складені акти на сховані роботи з підготовки основ і укладання арматури

4) Очищена опалубка і арматура від бруду, сміття та іржі

5) Перевірені і випробувані всі машини та механізми.

Бетонувати фундаменти слід за схемою: автобетонозмішувач → вібробункер (баддя) → конструкція.

Бетонну суміш ущільнюють глибинними вібраторами марки ИВ-70; у кутках і біля стінки опалубки проводять додаткове ущільнення штикуванням ручними шуровками. Укладання кожного наступного шару виконують до початку тужавіння попереднього. Тоді кінець робочої частини вібратора опускають у раніше укладений шар бетону на глибину 5-10 см. Для більш якісного ущільнення всієї маси бетону вібратор переставляють через кожні 30-40 см.

Під час вібрування стежать за тим, щоб вібратор не доторкався робочої арматури. Час вібрування на одному місці визначають за закінченням осадки бетонної суміші і появою цементного молока на поверхні бетону.

За температури повітря +15°С і вище поливають водою перші три доби вдень через кожні три години і раз уночі, а в наступні дні – не рідше трьох разів на добу. За температури +5°С і нижче поливання не потрібне.

Контроль якості бетонних робіт. У процесі бетонування майстер чи виконроб повинен вести нагляд за ходом робіт, а результати записувати до журналу за встановленою формою. Перевірці підлягає:

- рухливість та зручність укладання привезеної бетонної суміші;

- відповідність геометричних розмірів фундаментів, які бетонуються, розмірам, вказаним у робочих кресленнях;

- точність відміток фундаментів та співпадання їх осей із розбивочними осями: вертикальність та горизонтальність поверхонь фундаментів;

- відсутність раковин, оголеної арматури, розшарування бетону;

- міцність укладеного бетону.







Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 439 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...