Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. 1. Виконання замальовки моделей одягу із суцільно викроєними рукавами різноманітного конструктивного вирішення



1. Виконання замальовки моделей одягу із суцільно викроєними рукавами різноманітного конструктивного вирішення.

За журналами моделей одягу та зразками жіночих виробів із суцільновикроєними рукавами вивчаються різновиди конструк­тивного оформлення даного крою. Вироби цього покрою характе­ризуються відсутністю лінії пройми причому передня і задня деталі рукава є єдиним цілим з пілочкою та спинкою, і можуть бути дуже різноманітними за формою. Різноманітність форм виробів отримують за рахунок зміни нахилу рукава, який визначається висотою окату і глибиною пройми (рис. 5.1).

Рис.5.2 – Різновиди виробів із суцільно викроєними рукавами: безшовні, двомовні м’якої форми, двомовні чіткої форми  

Більший нахил рукава при мінімальній глибині пройми робить можливим більш чітку форму виробу на ділянці плечового пояса і під проймою, візуально наближаючи її до форми виробу із вшивними рукавами. Менший нахил рукава при максимальній глибині пройми створює більш м'яку об'ємну форму з декоративними складками під проймою.

Незважаючи на велику різноманітність форм виробів із суціль­новикроєними рукавами воснові їх конструкцій лежать дві принци­пові схеми: з ластовицею (для виробів більш чітких форм з великим нахилом рукава) і без ластовиці (для виробів більш м'яких форм). В жіночому одязі із суцільновикроєними рукавами найбільш часто засто­совують конструкції: з ластовицею суцільновикроєною з бочком; з ластовицею суцільновикроєною і нижньою частиною рукава; з бочком і нижньою частиною рукава, що заміняє ластовицю.

Вироби м'яких форм без ластовиці рекомендується застосо­вувати в сукняно-блузовому асортименті та куртках (рис. 5.2).

2. Вибрати розмірні ознаки типової фігури (Р – ОгІІІ – Об) та прибавки на вільне облягання, які необхідні для побудови креслення конструкції жіночого виробу із суцільно викроєними рукавами.

Необхідні розмірні ознаки для розробки креслення конструкції виробу виписують із таблиць абсолютних вимірів типових фігур жінок. Розмірні параметри фігури задаються викладачем.

Прибавки на вільне облягання вибираються із таблиць з урахуванням особливостей даного крою, силуету виробу, матеріалу, з якого рекомендується виготовлення виробів. Прибавку по лінії грудей (Пг) застосовують на 2,0…3,0 см більше ніж для виробів із вшивними рукавами того ж силуету, рівномірно розподіляючи її між спинкою,т проймою і пілочкою. Прибавку Пс.пр. збільшують на 0,5…1,0 см. Прибавку Поп у порівнянні з прибавкою для вшивного рукава збільшують на 3,0…5,0 см.

3. Розрахувати конструкцію жіночого виробу із суцільно викроєними рукавами.

Розрахунок конструкції жіночого виробу із суцільновикроєними рукавами виконується в табличні формі відповідно до послідовності побудови креслення.

Конструкції виробів із суцільновикроєними рукавами розраховують і будують з такими особливостями:

- розхил верхньої виточки зменшують на 1,0...3,0 см;

- лінію пройми не оформляють як на кресленні виробу із вцшвними рукавами;

- для збільшення свободи облягання на ділянці плечового пояса і пройми спинку у верхній частині подовжують. Величину подов­ження по середині (0,5...1,0 см) відкладають по середній лінії спинки, а величину подовження на ділянці плеча відкладають перпендикуляр­но до плечової лінії.

4. Побудувати креслення конструкції жіночого виробу із суцільно викроєними рукавами та ромбовидною ластовицею або іншу конструкцію (за завданням викладача).

Креслення конструкції жіночого виробу із суцільновикроєними рукавами виконується на міліметровому папері в М 1:1. Варіант конструктивного вирішення виробу із суцільновикроєними рукавами задає викладач.

5. Оформлення звіту, формулювання висновків.

У висновках до роботи необхідно відмітити конструктивні особливості кожного варіанта суцільновикроєного рукава; особливості технологічного оброблення; матеріали, які можна використовувати при розробці виробів даного крою; вплив верхнього зрізу рукава на форму виробу в цілому. Також необхідно відмітити недоліки, які були відмі­чені при примірці макета та методи їх усунення.

ПРАКТИЧНА РОБОТА 6





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 719 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...