Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. 1. Створення та опис технічного ескізу моделі жіночого жакету



1. Створення та опис технічного ескізу моделі жіночого жакету.

В даній роботі кожному студентові рекомендується розробити модель жіночого демісезонного пальто.

Із журналів мод вибирається модель жіночого пальто з урахуванням сучасного напрямку моди і виконується технічний ескіз моделі, який повинен чітко інформувати про конструктивні і декоративні лінії та дрібні деталі.

2. Вибір методики конструювання жіночого верхнього одягу.

Створивши ескіз жіночого пальто кожний студент вибирає методику конструювання одягу згідно власного побажання для проектування майбутньої моделі. Рекомендуються наступні методики КО: ЄМКО РЕВ, ЦНДІШП, Мюллер та син, РДМ та інші. Обґрунтувати вибір методики конструювання.

3. Визначення вихідних даних для побудови креслення основи конструкції жіночого демісезонного пальто.

Вихідними даними для побудови креслення конструкції є відповідні розмірні ознаки фігури, та величини прибавок на вільне облягання до основних ділянок креслення.

Розмірні ознаки, необхідні для побудови креслення основи, і
виписують із таблиць абсолютних величин вимірів типових фігур жінок (таблиця 6.3). Прибавки на вільне облягання вибирають з урахування особливостей виду одягу, покрою, силуету, матеріалу, з якого передбачається виготовляти виріб (таблиця 6.4.).

4. Виконання технічного розрахунку для побудови креслення конструкції жіночого жакету.

На початку розрахунку конструкції необхідно перевірити правильність розподілу добавки Пг по ділянках, порівнявши отримане значення ширини пройми з даними таблиці мінімальних ширин пройми у виробах із вшивними рукавами для умовно-типових фігур залежно від розміру і виду виробу (табл. 6.1). При правильному розподілі Пг по ділянках креслення можна продовжувати розрахунки конструкції.

Таблиця 6.1 – Мінімальні значення ширини пройми для виробів із вшивним рукавом на умовно-типові фігури ІІ-ї повнотної групи

Вид виробу Мінімальна ширина пройми, см, для для умовно-типових фігур з обхватом грудей, см
               
Жакет 12,2 12,8 13,4 14,0 14,6 14,9 15,4 15,9
Пальто д/с 12,9 13,5 14,1 14,7 15,3 15,6 16,1 16,6

Примітки.

Ширину пройми, що дана в таблиці, зменшують на 0,2 см для типових фігур 1-ї повнотної групи та збільшують на 0,2 см для типових фігур 3-ї повнотної групи і на 0,4 см - для типових фігур 4-ї повнотної групи.

Вихідні дані до розробки базової конструкції жіночого жакету записують у табличній формі, яка наведена і таб.6.2.

Таблиця 6.2 – Вихідні дані до розробки БК жіночого д/с пальто

Вид одягу  
Матеріал верху  
Базовий розміро-зріст  
Повнотна група  
Постава  
Силует  
Покрій рукава  
Ознаки покрою (членування)  

Таблиця 6.3 – Розмірні ознаки фігури р. (вказати розмір)

№ з/п Найменування розмірної ознаки Позначення Величина, см
       

Таблиця 6.4 – Прибавки на вільне облягання

№ з/п Найменування прибавки Позначення Величина, см
       

Таблиця 6.5 – Послідовність побудови креслення деталей базової конструкції (вказати вид одягу, покрій, силует). Розмір ____________

№ п/п Найменування конструктивного відрізку або точки Позначення Розрахункова формула Розрахунок, см Спосіб побудови
           

Примітка: послідовність побудови кресленика БК може бути надане також у довільній формі, відповідно до методичних рекомендацій, що використовуються.

5. Побудова креслення конструкції жіночого пальто.

Креслення конструкції жіночого д/с пальто (спинка, пілочка, рукав) розробляється в масштабі 1:1 на міліметровому папері згідно вимог ЄСКД.

6. Аналіз результатів роботи та формулювання висновків.

У висновках до роботи слід відзначити варіанти особливості вибраної методики конструювання одягу, зв'язок форми і конструкції з особливостями фігури, постави, матеріалу; способи створення об'ємної форми; розміри, конфігурацію і довжину виточок залежно від тілобудови, а також недоліки і способи їх усунення.

ПРАКТИЧНА РОБОТА 7





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1385 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...