Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. 1. Вибрати з журналів мод, каталогів модель жіночого плечового виробускладних форм та покроїв з урахуванням напрямку сучасної моди та виконати технічний



1. Вибрати з журналів мод, каталогів модель жіночого плечового виробускладних форм та покроїв з урахуванням напрямку сучасної моди та виконати технічний ескіз.

Із журналів мод вибирається модель жіночого плечового виробускладних форм та покроїв з урахуванням сучасного напрямку моди і виконується замальовка моделі, яка повинна чітко інформувати про конструктивні і декоративні лінії та дрібні деталі.

Аналіз моделі починають з розміщення на ескізі центральної лінії та ліній основних конструктивних рівнів. Орієнтиром для проведення центральної лінії є яремна лінія. Фігури, журнальна фігура майже завжди підпорядкована наступному закону: верхня частина торсу залишається близькою до природних пропорцій високої фігури. Канон порцій тіла людини встановлюють, приймаючи за модуль розмір голови; за половину модуля на ескізах приймають відстань ля нанесення конструктивних рівнів грудей, талії, стегон використовують модуль фігури. Незважаючи на те, що ескізне зображення не відповідає реальним пропорціям від лінії очей до підборіддя. Високий зріст умовно дорівнює восьми модулям: відстань від маківки до лінії грудей – 2 модулі, до лінії талії -0 3, до лінії стегон – 4. Лінія ліктя опущеної руки приходиться на рівень лінії талії. Приклад зображення технічного ескізу моделі представлено на рисунку 8.1.

2. Скласти опис зовнішнього вигляду моделі.

До особливостей моделі відносять:

- вид одягу, його призначення, силует, покрій, вид тканини;

- розподіл ширини по конструктивних ділянках спинки, пройми і пілочки;

- характеристика конструктивних та інших ліній спинки і пілочки;

- довжина і висота плечового схилу;

- довжина виробу;

- вид застібки, ширина напівзаносу, форма лацкана і борта, кількість та розміщення петель і ґудзиків;

- вид коміра, його дожина, ширина, форма кінців;

- характеристика рукава за довжиною, формою, об’ємом на рівних рівнях; його деталі та оздоблення;

- розміри, форма, розміщення деталей, оздоблення і т.д.

Рис.8.1 – Технічний ескіз моделі

3. Вибрати відповідну основу креслення жіночого плечового виробу.

За відповідну вихідну конструкцію можна прийняти одне із креслень основи конструкції виробу, розроблене в попередніх лабораторних роботах, або використати базову конструкцію, яка близька за конструктивним вирішенням до модельної.

4. Нанести на креслення основи конструкції модельні особливості виробу.

Нанесення на креслення основи конструкції модельних особливостей виконують за даними аналізу ескізу в наступній послідовності:

- вносять зміни в лінії зовнішнього контуру (вкорочується або подовжується лінія) плечей, окреслюється лінія горловини;

- наноситься лінія розташування кишень, рельєфів, підрізів, бочків, бічних ліній, борта, лацкана та інших конструктивно-декоративних ліній і елементів моделі;

- переносяться виточки в новий напрямок, який визначає модель;

- застосовується необхідний вид моделювання;

- застосовується паралельне або конічне розташування або завуження деталей для утворення зборок, складок, фалд та ін.

Необхідно пам’ятати, що якість виконання роботи залежить як від правильного вибору вихідної конструкції, так і від технічно грамотного використання прийомів технічного моделювання І-ІІІ видів.

5. Аналіз результатів роботи та формулювання висновків.

Висновки повинні відобразити доцільність визначення горизонтального та вертикального масштабів подібності, принцип переносу модельних особливостей з ескізу на креслення конструкції, відмічаються недоліки, які визначенні під час примірки макета та шляхи їх усунення.

ПРАКТИЧНА РОБОТА 8





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 482 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...