Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичний інструментарій для виконання завдання другого розділу



Персонал є головним фактором у будь-якій системі управління. Аналіз потрібно проводити на основі Звіт з праці форма №1- ПВ, Звіт про використання робочого часу форма №3-ПВ, Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання форма №6-ПВ, Штатний розклад, організаційна структура, посадові інструкції (якщо вимагає тема дослідження). Для того, щоб провести аналіз персоналу організації як об’єкту управління бажано всю роботу виконувати по наступних етапах:

1.1. Проаналізувати загальну структуру та динаміку персоналу

Для цього, користуючись звітами по роботі з персоналом, які складаються в організації, слід провести аналіз загальної структури персоналу по категоріях, зайнятих у виробничому та управлінському процесах (Таблиці 2.1 та 2.2) та зробити висновки щодо її динаміки.

Таблиця 2.1 - Характеристика та динаміка загальної структури персоналу (вказати назву організації) за категоріями зайнятих за (вказати період)

Категорія зайнятих 20_р. 20_ р. 20_ р. Відхилення у % 20_ р.до
Кількість, осіб Питома вага, % Кількість, осіб Питома вага, % Кількість, осіб Питома вага, % 20_р. 20_р.
Управлінський персонал                
У тому числі: Керівники Спеціалісти Технічні працівники                
Виробничий персонал                
Разом                

Аналізуючи показники даної таблиці, бажано проводити їх порівняння з аналогічними показниками конкурентів та з середніми показниками по галузі, визначати причини змін які відбувалися в динаміці цих показників.

Таблиця 2.2 - Аналіз чисельності окремих категорій працівників (вказати назву організації) за (вказати період)

Показники 20_р. 20_ р. 20_р. Відхилення (+;-) 20_ р. до
20_ року 20_ року
Середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу, осіб          
З них:          
- працівники основного складу, осіб          
Крім того:          
- сумісники, осіб          
- працюючі за договорами цивільно-правового характеру, осіб          

1.2. Проаналізувати організаційну структуру персоналу

Для того, щоб проаналізувати організаційну структуру персоналу, необхідно скласти схему організаційної структури підприємства і зробити висновки щодо типу структури, типу влади та взаємозв’язків між управлінським та виробничим персоналом, визначити переваги та недоліки організаційної структури персоналу, а також визначити кількість рівнів управління та розподілити персонал організації за рівнями управління та за функціональним та лінійним призначенням (Таблиця 2.3).

Таблиця 2.3 - Функціональна та лінійна характеристика рівнів управління в (вказати назву організації) станом на 01.01. 20__ р.

№№ Рівень управління Посади, що передбачають, функціональний характер діяльності Посади, що передбачають лінійний характер діяльності
       

1.3. Проаналізувати соціальну структуру персоналу





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 177 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...