Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ваговимірювальне устаткування 4. 1. 1. Призначення і класифікація вагів



РОЗДІЛ 4. ТОРГОВА ТЕХНІКА

Визначальними умовами прискореного розвитку економіки є впровадження досягнень науки і техніки в усіх галузях народного господарства.

Тому технічний прогрес у закладах ресторанного господарства -це вирішення комплексу завдань щодо переоснащення галузі на основі досягнень науки і техніки, впровадження прогресивного торгово-технологічного обладнання і відповідних технологічних процесів, широке розповсюдження передового досвіду в закладах ресторанного господарства та максимального скорочення затрат людської праці.

Застосування у закладах ресторанного господарства різних механізмів і машин повинно не тільки полегшити ведення різних операцій торгово-технологічного процесу, але й покращити та прискорити обслуговування клієнтів, сприяти скороченню трудових і матеріальних витрат у торгівлі, підвищити продуктивність праці робітників закладів ресторанного господарства.

Через заклади ресторанного господарства проходять великі товарні маси, що враховуються не тільки в грошовому вираженні, але й у натуральних показниках - дозах, штуках, грамах.

Процес вимірювання маси товарів є дуже трудомістким і нараховує безліч операцій, що здійснюються щодня. Наприклад, у закладах ресторанного господарства операції з підготовки та продажу страв передбачають зважування.

Зважування - необхідна операція при підготовці м'ясних страв, страв з тіста та більшості інших.

Все це вимагає оснащення закладів ресторанного господарства різним вимірювальним устаткуванням, як новим, так і застарілим (близько 70%).

Зважування товарів здійснюється у підсобних приміщеннях, доготівельних, де товар готують, дозують, фасують. Після цього його піддають тепловій обробці, смажать, варять.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1557 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...