Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тривалість додаткових відпусток, затверджених ПП «Аскон» Якимівського району Запорізької області на 2013- 2016 роки



Тип додаткових відпусток Категорії працівників Кількість днів
Оплачувані відпустки · донори; · жінки,які мають двох і більше дітей віком до 14-16 років; · члени ДНД  
Неоплачувані відпустки · весілля; · народження дитини; · погребіння.  

У розділі 4 Колективного договору ПП «Аскон» зазначається, що дирекція не пізніше як за 2 місяці до ліквідації, реорганізації, перепрофілювання підприємства чи скорочення штату працівників зобов’язана провести переговори з фондом соціального розвитку працівників підприємства.

Треба зауважити, при рівних умовах кваліфікації перевагу на працевлаштування мають:

v сім’ї, в яких двоє і більше дітей;

v працівники, в яких немає в сім’ї інших працюючих, з самостійними заробітком;

v працівники з безперервним стажем роботи на даному підприємстві;

v працівники, які навчаються в вищих і середньо-спеціальних наукових закладах без відриву від виробництва;

v працівники, які одержали в господарстві травму або професійне захворювання.

Розривати трудовий договір з ініціативи адміністрації з працівниками, перед яким не погашена заборгованість із заробітної плати та інших виплат заборонено.

Оплату праці працівників проводиться відповідно до Положення про оплату праці підприємства

У Положенні про оплату праці зазначається, що основою організації оплати праці є тарифна система, яка включає тарифні ставки, схеми посадових окладів і тарифно-кваліфікаційні характеристики.

Саме тарифна система оплати праці використовується для розподілу робіт залежно від їхньої кваліфікації та за розрядами тарифної сітки. Вона є основою формування та диференціації розмірів заробітної плати.

З 1 січня 2015 року встановлено мінімальну заробітну плату у розмірі – 1218 грн., з 1 грудня 2015 – 1378 грн. В мінімальну заробітну плату не враховується доплата за роботу в надурочний час, у важких, шкідливих, особливо шкідливих умовах праці підвищеного ризику для здоров’я, а також премії до ювілейних дат за винаходи та раціоналізаторські пропозиції, матеріальна допомога.

Виплата заробітної плати проводиться у 2 етапи:

Ø заробітна плата – до 7 числа кожного поточного місяця;

Ø аванс – до 20 числа кожного поточного місяця.

ПП «Аскон» використовує відрядну систему оплату праці (на підставі відрядних тарифних ставок для кожного робітника). При відрядній формі оплати праці тарифна ставка (оклад) виплачується, якщо виконано встановлені норми. Якщо ж норми виробітку (часу) не виконано, працівникові виплачується лише частина тарифної ставки (окладу).

Застосовується на підприємстві і й погодинна оплата праці в окремих випадках, згідно погодинних тарифних ставок (Таблиця 2.9.)

Таблиця 2.9.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...