Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення розрахункових навантажень електричних мереж за допомогою коефіцієнтів одночасності



Якщо за якимись причинами розрахункові навантаження визначають без застосування ЕОМ, то використовують трохи іншу методику розрахунків. Вихідними даними при цьому служать значення розрахункових навантажень на вводах споживачів і коефіцієнтів одночасності, прийнятих по спеціальних таблицях залежно від числа електроприймачів. Нагадаємо, що коефіцієнтом одночасності називають відношення розрахункового навантаження групи електроприймачів до суми їх максимальних навантажень. Навантаження, як правило, визначають окремо для режимів денного й вечірнього максимумів. Якщо від мережі живиться тільки виробничі споживачі, розрахунки можна виконувати лише для денних годин. Якщо ж споживачі тільки побутові, можна розраховувати лише вечірній режим.

Для спрощення розрахунків використовують коефіцієнти денного й вечірнього максимумів. Для виробничих споживи

Рис. 8.6. Розрахункове навантаження на вводі в сільський житловий будинок і перспективне споживання електроенергії залежно від існуючого рівня електроспоживача:

Лінії напругою 0,38 кВ і трансформаторні пункти напругою 6...35/0,38 кВ. Навантаження цих елементів мережі складаються з навантажень житлових будинків, суспільних і комунальних установ і виробничих споживачів, а також навантаження вуличного й зовнішнього освітлення.

Сільським житловим будинком уважають одноквартирний будинок або квартиру в багатоквартирному будинку, що мають окремий лічильник електроенергії.

Обробка численних статистичних даних підтвердила наявність кореляційної залежності між річним споживанням електроенергії в житловому будинку й максимальним навантаженням на його вводі. Тому розрахункове навантаження на вводі в житловий будинок можна визначити по рис. 8.6. Дані про існуючий рівень електроспоживання, як правило, є за минулий рік, а мережа вводиться в експлуатацію не раніше чим через рік після складання проекту. Тому при проектуванні розрахунковим уважають 12-й рік при десятилітньому розрахунковому періоді й 7-й рік - при п'ятирічному.

Якщо до кінця розрахункового періоду населений пункт передбачається газифікувати, то отримані по рис. 8.6 навантаження зменшують на 20%.

Для знову електрифікуємих населених пунктів, а також при відсутності відомостей про електроспоживання будинків приймають наступні значення розрахункових навантажень на вводі у житлові будинки;

а) у газифікованих населених пунктах переважно старої забудови (більш 60 % будинків побудоване більш 20 років тому) - 1,5 кВт, а нової забудови - 1,8 кВт;

б) у негазифікованих пунктах переважно старої забудови - 1,8 кВт, нової забудови - 2,2 кВт;

Лекція 9





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...