Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічна характеристика. Транспортна база шасі автомобіля Урал -4320



Шифр агрегату 2АРОК

Транспортна база шасі автомобіля Урал -4320

Підйомник люлечно гідравлічний:

вантажопідйомність, кг, не більше 250

висота підйому підлоги

люльки, м,не більше 6,0

максимальний виліт стріли, м 3,5

Вантажопідйомний пристрій: гідравлічний кран 4030П

вантажопідйомність, кг, не більше 500

висота підйому гака, м, не більше 6,5

максимальний виліт стріли, м 3,6

Устаткування для механізованого

Змащення рідким маслом:

обсяг баків, л, не більше:

для свіжого масла 250

для відпрацьованого масла 250

для промивної рідини 60

спосіб заправл ємностей наливом або електронасос Ш2 -25 -1, 4/16Б

висота всмоктування, м 2

спосіб видачі масла,промивної рідини електронасос – Ш2 -25 -1, 4/16Б

довжина виносних шлангів, м,

не менше 6

спосіб підігріву масел в баках електронагрівачами ТЕН-200Б13/2Н220

шприц ручний з тискомна виході, МПа (кгс/см2) 22 (220)

нагнітач мастильний пневматичний 03- 1153А

тиск, МПа (кгс/см2) 25 (250)

джерело електроенергії:

генератор ЕСС 5 -62- 4М101

потужність, кВт 15

напруга, В 400

частота, Гц 50

привід генератора від коробки відбору потужности

Промислова електромережа:

потужність, кВт 15

напруга, В 380

Управління

вантажопідйомним обладнанням гідравлічне

Обладнанням для мащення:

рідким маслом електромеханічне

консистентним мастилом пневматичне

Гідросистема вантажопідйомного обладнання:

робочий тиск, МПа (кгс/см2) 7,35 (75)

насос НШ -32 ВУЛ

привід насоса від коробки відбору потужности

Максимальна маса

перевозивмого вантажу, кг 1000

Максимальна швидкість руху агрегату

при повному навантаженні на горизонтальній

ділянці сухого, прямого і рівного

шосе, м / с (км / год) 23,6 (85)

Габаритні розміри, м,

не більше:

довжина 7,7

ширина 2,55

висота 3,75

Маса, кг, не більше:

комплекту (агрегат у зібраному

вигляді з комплектом ЗІП) 12150

спорядженого агрегату (без вантажу

і бригади) 12225

повна (агрегат у зібраному

вигляді,з бригадою, заправкою і вантажем) 13450

Завод-виробник: Ішимбайський машинобудівельний завод,

м. Ішимбай

Вказівки заходів безпеки. Перед початком робіт. Виїжджаючи з гаражу на об’єкт, машиніст повинен перевірити технічний стан агрегата. Виїзд дозволяється тільки на технічно справному агрегаті. До обслуговування електрообладнання агрегату допускаються тільки члени бригади, які пройшли спеціальне навчання по правилах техніки безпеки при роботі з електрообладнанням і допущені до роботи. До початку роботи агрегат повинен бути очищений від масла, льоду, снігу і болота.

Під час роботи перед установкою агрегату з транспортного положення в робоче необхідно впевнитись в тому, що стріли підйомних механізмів при підйомі і повороті не зачеплять за виступаючі частини обладнання, яке ремонтується. Перед включеням в роботу підіймача крана і привідних шківів необхідно подати попереджуючий сигнал. Переїзд агрегата дозволяється тільки з обладнанням, складеним в транспортне положення. При виявлені несправностей в агрегаті, робота повинна бути перервана до усунення несправності. Кожної зміни перед початком роботи водій зобов’язаний оглянути люльковий підіймач, гідрокран, електрообладнання, електропроводку і заземлення..При робо ті краномі і підіймачем слід установити автомобіль на рівний майданчик, опустити опори в робоче положення і поставити на ручне гальмо;о перевірити стропування вантажу. Переїзд з опущеними опорами не допускається. Включення і виключення циліндрів підіймача слід проводити, плавним натиском на ручки управління гідророзподільникая. Поворот, опускання і складання стріли слід проводити тільки при зменшених обертах двигуна. При роботі підіймача переміщення люльки повинно проводитись тільки по сигналу робітника, який знаходиться в люльці. Підлога люльки повинна бути очищена від масла, болота, снігу і льоду. Електро- і газозварювальні роботи повинні проводитись згідно правил техніки безпеки.

Забороняється: проводити огляд, ремонт, підтягування, регулювання, мащення, чищення деталей на працюючому агрегаті або агрегаті, який знаходиться під напругою; рух агрегата з вантажем на гаку гідрокрана; находження людей в люльці, в кабіні кузова і вантажній платформі при переміщенні агрегата; робота гідрокраном і люльковим підіймачем під проводами ліній електропередач; одночасне переміщення стріли крана і люльки підйомника; підйом вантажу масою більше 500 кгс для гідрокрана і масою більше 250 кгс для люлькового підіймача; підтягування гідрокраном вантажа під стрілу; знаходитись під піднятим вантажем і на шляху його переміщення; робота люльковим підіймачем при несправності гідрозамків; сидіти і стояти на перилах люльки і перехилятись через поручні; скидати будь-які предмети з люльки; підкидувати будь-які предмети деталі та пристрої працюючому в люльці; робота з краном і підіймачем при силі вітру вище 7 балів /по 12-ти бальній шкалі; переміщати агрегат з підключеним електрообладнанням до промислової електросітки; допускати до роботи з електроінструментом осіб, які не пройшли виробничого навчання і які не мають кваліфікаційної групи по електробезпеці; користуватись несправним інструменто;; після роботи залишати агрегат в робочому стані, підключеним до зовнішньої електромережі; рух агрегата з включеною задньою поворотною фарою; підключення агрегата до зовнішньої електромережі без попереднього надійного його заземлення.

По закінченні роботи машиніст зобов’язаний зупинити двигун, оглянути технічний стан навісного обладнання і підготовити агрегат до здачі по зміні. Разом із змінщиком проводять і, при необхідності, справляють виявлені недоліки, доповідають особі, відповідальній за технічний стан агрегатуа. Передача зміни проводиться із записом в журналі технічного стану агрегата.

В аварійних ситуаціях машиніст, що працює на агрегаті зобов’язаний негайно припинити роботу; забезпечити на робочому місці безпечну зону; доповісти про аварійну ситуацію начальнику підрозділу або майстру; подальше виконання робіт проводити тільки під безпосереднім керівництвом майстра.

Таблиця 5.3. Можливі несправності та способи їх усунення

Зовнішній прояв несправності Ймовірна причина Спосіб усунення
Несправності, що стосуються гідрокрана, гідропідйомника, гідросистеми агрегата, насоса, трансформатора, генератора, електроінструменту, електронагрівачів агрегата, нагнітача, фарбувального агрегата Відповідно до інструкції по експлуатації та паспортів цих виробів
Несправності електрощита і провідників   Зовнішній огляд, перевірка

Таблиця. Карта мащення

Найменування вироби (механізму) Найменування мастильних матеріалів Спосіб нанесення мастильних матеріалів Періодичність перевірки та заміни мастила
Пальці й осі люлечного підйомника Літол-24 Через прес-маслянку до видавлювання свіжого мастила Щомісяця
Шарніри і шліцеві з'єднання карданних валів Те ж Те ж Те ж
Роздавальна коробка агрегата Масло МТ-16п Через заливнупробку 1 раз до 6 місяців
Бак гідравлічної системи Влітку: масло І-20 А Взимку: масло трансформаторне Через заливну горловину 1 раз на сезон

Поточний ремонт: а) часткове розбирання гідравлічного крана, гідравлічного підйомника, обладнання для механізованого мащення, обладнання для газової різки і зварювання; б) перевірка стану і заміна гвинтової пари поршня поворотного пристрою циліндрів, підшипників, осей, кронштейнів, тяг, гідравлічних замків гідравлічного крана і підйомника при наявності зносу, тріщин, відколів, погнутості; в) перевірка стану, ремонт чи заміна зношених деталей шестеренчастих насосів, коробок відбору потужності, муфт, електроприводів; г) перевірка стану масляних ємностей і ємності для промивної рідини, ремонт чи заміна електронагрівача, вказівника рівня, штуцерів, патрубків при наявності зносу, тріщин; усунення тріщин ємностей зварюванням; д) заміна гумотканинних рукавів при наявності зносу, перегнутих і сплющених місць; е) перевірка стану гідро крана, гідропідйомника, кисневого, пропанового балонів, генератора, зварювального трансформатора і інших інструментів і пристроїв на вантажній платформі; ж) перевірка стану, ремонт чи заміна КВП, розподільників, редукційного, перепускного, запобіжного клапанів, фільтра, кранів, маслопроводів гідросистеми при наявності зносу, тріщин, вм’ятин з) заміна зношених манжет, ущільнюючих кілець, прокладок всіх вузлів агрегат; и) перевірка стану, ремонт розкладної люльки, її огорожі, відкидної драбини для підйому в люльку, висувного трапа, захисних кожухів;к) заміна зношених кріпильників і стопорних деталей; л) заміна мастила і масла гідросистеми у відповідності з картою мащення; м) складання, регулювання, випробування агрегата, дослідження вантажопідйомних механізмів під навантаженням.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 355 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...