Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічна характеристика. Час наповнення і випорожнення



Базове шасі КрАЗ-65101

Місткість цистерни, м 11

Максимальний тиск, МПа 0,2

Частота обертання, хв 1450

Час наповнення і випорожнення

цистерни,хв. 26,4

Умовний прохід напірної лінії,мм 40

Геометрична висота всмоктування, м. вод. от. 4

Транспортні дані автоцистерни:

найбільша швидкість руху

з повною навантаженням, км/год 80

найбільший кут підйому

з повною навантаженням,градусів 19˚15’

Кути звісу:

передній, градусів 30

задній, градусів 40

Габаритні розміри:

довжина мм 9990

ширина мм 2500

висота(без навантаження), мм 3165

Маси автоцистерни:

повна, кг 24000

споряджена, кг 11500

Розподіл повної маси автоцистерни

по осях:

через передню вісь, кг 6000

через задню вісь(візок), кг 18000

Вказівки заходів безпеці. В вогненебезпечній зоні на патрубок випускної системи необхідно установити іскрогасник. Слідкувати за станом ущільнення насоса.. Підігрівати замерзлі ділянки рекомендується парою або гарячою водою.Забороняєтся: перевозити автоцистерною кислоти, луги, нафтопродукти; виконувати зварні роботи при роботі автоцистерни при наявності в баку автомобіля палива або його парів. Під час руху автоцистерни ланцюг повинен торкатися землі.Забороняється запуск насоса без рідини.

Підготовка автоцистерни до роботи. Перевірити комплект автоцистерни по паспорту; виконати розконсервацію автоцистерни, після стоянки автоцистерни більше трьох годин злити відстій в кількості 5-6 літрів.Установити автоцистерну на і загальмувати її стоянковим гальмом; заземлити цистерну, для чого вбити в землю клин заземлення; підготувати необхідний для виконання роботи інструмент.

Порядок роботи. Автоцистерна обслуговується одним оператором. Наповнення цистерни здійснюється через заливну горловину і через рукав заправної установки. Контроль за наповненням цистерни слід проводити по шкалі вказівника об’єму.

Випорожнення цистерни своїм насосом. Перед пуском нового або довго непрацюючого насоса необхідно провернути рукою карданний вал на 2-3 оберта. При запуску насоса необхідно: під’єднати рукав РГІ до споживача; установити речаг коробки переключення передач (КПП) автомобіля в нейтральне положення; запустити двигун, переконатися що тиск в пневмосистемі автомобіля не нижче 5 кгс/см ; перед випорожненням цистерни (після стоянки більше 3 годин) злити відстій в кількості 5…6 л; відкрити затвори В1, В2 і заповнити рідиною насос; відкрити затвор В4; включити КОМ, витиснувши зчеплення і установити тумблер SA1 і SA2 на пульті управління в положення (Вкл); плавно опустити педаль щеплення, включаючи ГАЗ і переконатися, що насос виходить на режим, довести число обертів насоса до робочих; випорожнити цистерну.

Підчас роботи насоса необхідно слідкувати за: показниками манометра М; нагрівання кришок підшипників вала насоса: при нормальній роботі вони не повинні через міру нагріватися – рука повинна витримувати цю температуру без відчуття опіків; станом ущільнення насоса, теча робочої рідини через затвори і засуви не допускається, допускається теча рідини через торцьове ущільнення не біль 60 капель за хвилину (200 см /год); нормальна робота насоса: при появі стуків, вібрації або перегріву його необхідно зупинити для виявлення і усунення причини несправності.

При зупинці насоса необхідно: знизити обороти насоса, зкинути ГАЗ; виключити зчеплення установити SA2 і SA1 в положення (Викл).

Випорожнення цистерни самопливом. При випорожненні: відкрити відкидну кришку заливної горловини Г, заглушку Ш1 і затвор В1; по закінчення злива закрити затвор, заглушку і кришку.

Наповнення цистерни своїм насосом Перед пуском нового або довго не робочого насосу треба повернути рукою карданний вал на 2-3 оберта. При запуску насоса необхідно: під єднати один або два рукава РГ2 з фільтром Ф1 і повторним клапаном КО до штуцера (після зняття заглушки); вільний кінець рукава опустити в посудину зі закачувальною рідиною; установити речаг КПП в нейтральне положення 5 кгс/см ; якщо в цистерні є залишок рідини, то після зливу відстою відкрити затвори В1, В2 і заповнити рідиною насос і рукав РГ2, відкрити засув В3; після заповнення затвор В1 закрити; при відсутності в цистерні рідини залити воду за допомогою воронки і відра через штуцер H2, перед тим зняти заглушку; включити КОМ, витиснувши зчеплення і установити тумблер SA1 і SA2 на пульті управління в положення (Вкл); плавно опустити педаль щеплення, включаючи ГАЗ і переконатися, що насос виходить на режим, довести число обертів насоса до робочих; наповнити цистерну рідиною.

Під час роботи і при зупинці насоса керуватися пунктами 10.4.3.3; 10.4.3.4.

Згортання автоцистерни (перевід автоцистерни із робочого положення в похідне, виконати в такому порядку: закрити затвор В1; вільний кінець рукава РГ2 дістати із посудини, зробити відсмоктування рідини із рукава, закрити затвор В2 відстикувати рукав від штуцера H1 і закрити його заглушкою; злити залишки рідини із рукава і скласти його на місці; злити залишки рідини із напірної лінії і закрити засуви В3, В4; відключити рукав РГ1 від споживача; злити остатки рідини з насоса через пробно-зливний кран В5; скласти на місце інструмент, приладдя штирі заземлення; закрити шафу ЗП; оглянути автоцистерну зверху.

Таблиця. 5.1 - Можливі несправності і способи їх усунення

Найменування несправності внутрішні прояви і доп. признаки   Вірогідна причина   Спосіб усунення
1. Не працює показник об׳єма цистерни. 1.Розгерметизувався поплавок.     2.Налипання на поверхню поплавка шару осадків із робочої рідини яка знижує підйомну силу поплавка Розібрати показник обєма, видалити із поплавка рідину і заварити дефектне місце. Очистити поплавок.
2. Часто зрізується предохранітільний штифт на карданному валі 1. Різке включення муфти зчеплення при включенні в роботу насоса. 2. При мінусових температурах замерзли остатки перекачувальної рідини, не злитої із насоса.   3. Перекачування в’язких рідин, в результаті чого можуть виникнути перегрузки трансмісії. Штифт замінити. Зчеплення включати плавно.   Штифт замінити. Після роботи обов’язково зливати остатки рідини із насоса. Замерзлу рідину розтопити парою (або гарячою водою). Не дозволяється перекачувати рідину з в’язкістю біль в 100сСт.  
3. Не включається КОМ 1. Тиск пнемо системі автомобіля нижче 5 кгс/см . 2. Не придатний електро-пневмоклапан включення КОМ. Підвищити тиск а пневмосистемі до 5 кгс/см . Замінити ЕПК або виконати його ремонт.

Технічне обслуговування. Технічне обслуговування шасі, акумуляторних батарей і другого комплектного обладнання виконувати у відповідності з їх керівництвом і інструкціями з експлуатації. Технічне обслуговування обладнання цистерни рекомендується проводити під час технічного обслуговування шасі.

Повсякденне обслуговування обладнання цистерни в процесі роботи і після її закінчення заключається в спостеріганні за роботу всіх складових частин новітнє усунення виявлених несправностей.

Поточний ремонт автоцистерни

а) часткове розбирання коробки відбору потужності, редуктора, насоса, маніфольда;б) перевірка стану і заміна зношених шестерень, муфти, вилки перемикання, втулок, фіксатора, підшипників, ланцюгових коліс, ланцюгів, натягача коробки відбору потужності, редуктора; в) заміна зношених фланців, хрестовин, підшипників карданного валу; г) заміна зношених деталей плунжерного і відцентрового насосів; д) перевірка стану цистерни: перевірка кріплення, що підігріває пристрої, зварних швів; ремонт, регулювання запобіжного і дихального клапанів, поплавцевого покажчика рівня; е) заміна або ремонт трубопроводів, гумовотканинних рукавів, кранів, мановакуумметра і пневмоциліндра всмоктуючого пристрою, фільтру на всмоктуючому рукаві, зворотних клапанів за наявності зносу, тріщин, сплюснутих і перегнутих місць; ж) заміна зношених кріпильних і стопорних деталей; з) заміна зношених елементів ущільнення; и) заміна мастила відповідно до карти мащення; к) складання, регулювання, випробування агрегату.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...