Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Податок і власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів



Справляння податку з власників транспортних засобів регулюється Законом України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" від 11.12.91р. в редакції Закону від 18.02.97р. зі змінами та доповненнями.

Платники - юридичні і фізичні особи; ті. що проживають в Україні і іноземці, які мають зареєстровані в Україні транспортні засоби.

Об'єкти - трактори колісні, автомобілі (крім тих, що перевозять пасажирів і вантажі), мотоцикли, яхти, судна парусні і човни моторні.

Не є об 'єктами оподаткування:

· трактори на гусеничному ходу;

· автомобілі спеціального призначення (швидка допомога, міліція, пожежна і т.п.);

· вантажні та самохідні транспортні засоби, що використовуються на заводах, складах, у портах та аеропортах для перевезення на короткі відстані.

Пільги для юридичних осіб:

- підприємства автомобільного транспорту, зайняті пере­везенням пасажирів з визначеним тарифом оплати за проїзд

- установи та організації, які фінансуються з бюджету

- сільськогосподарські підприємства-товаровиробники сплачу­ють 50% податку за колісні трактори, автобуси і спеціальні машини для перевезення не менше 10 осіб

Пільги для фізичних осіб:

- громадяни пільгових категорій - за 1 легковий автомобіль з об'ємом двигуна менше 2,5 тис. см', або за один мотоцикл до 650 см3.

- зчисла учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи та поі ерпілі від неї 1 - 4 категорій

- ветерани війни і праці

- громадяни, які володіють легковими автомобілями, вживани­ми на території СНД і поставлені на облік в Україні до 1990 року включно - 50% транспортного тарифу

Ставки податку на транспортні засоби встановлено у гривнях зі і 00 см3 об'єму циліндрів двигуна, з 1 кВт потужності двигуна або 100 см довжини. (Додаток Е).

Порядок сплати податку з власників транспортних засобів.

Юридичні особи сплачують податок:

* за придбані протягом року транспортні засоби: перед їх реєстрацією по строках сплати (кварталах), які не настали, починаючи з кварталу, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу;

* за транспортні засоби, зняті протягам року з обліку податок не повертається.

Юридичні особи сплачують податок щоквартально рівними частинами до і 5 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Фізичні особи сплачують податок перед реєстрацією транспортних засобів, а також перед їх технічним оглядом щорічно або один раз на два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому проводиться технічний огляд. Якщо транспортні засоби придбано в другому півріччі, то податок сплачується в половинному розмірі сплаченої суми. Обчислюється податок безпосередньо платником.

Подання розрахунку законодавством не передбачене.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 261 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...