Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Збір за спеціальне використання лісових ресурсів ти користування ділянками лісового фонду



Збір за спеціальне використання лісових ресурсів та користування ділянками лісового фонду справляється за використання лісових ресурсів і земельних ділянок лісового фонду України, які надані на постійне чи тимчасове користування.

Платниками є юридичні та фізичні особи, яким надано в постійне або тимчасове користування земельні ділянки лісового фонду (лісокористувачі).

Об'єкт оподаткування — деревина, що відпускається на пні, живиця, другорядні лісові матеріали, продукти побічного користування та окремі земельні ділянки лісового фонду.

Збір справляється за встановленими таксами (нормами) або у вигляді орендної плати чи доходу, отриманого від реалізації лісових ресурсів на конкурентних умовах.

Такси збору встановлюються Кабінетом Міністрів України і диференціюються за: лісотаксовими поясами; видами основних порід лісу; якістю деревини; лісозаготівельними розрядами.

Збір за використання лісових ресурсів державного значення перераховується до Державного бюджету в розмірі 100 %, а місцевого значення 100% збору зараховується до місцевого бюджету. Джерелом сплати збору с валові витрати підприємства.

Термін подання розрахунку щоквартально — на протязі 40 днів за звітним кварталом, терміни сплати на протязі 10 днів за останнім днем подання розрахунку.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...