Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні принципи лікування



1. Профілактика інфекцій, особливо грипу і вітряної віспи.

2. Активне зниження температури тіла при будь-якій лихоманці (хворим з ОА саліцилати не можна застосовувати в будь-якому віці).

3. Значне зменшення білкового навантаження (в гострому періоді припиняють харчування, препарати амінокислот і крові протипоказані; в міжприступному періоді зменшення кількості білка в раціоні від 0,5 до 2,0 г/л), якщо можливо, харчування з виключенням джерела не засвоюваних амінокислот.

4. Зниження катаболізму шляхом підвищення калорійності їжі за рахунок вуглеводів в міжприступному періоді; при метаболічній кризі – відновлення потреб в калоріях шляхом в/в введення 10% розчину глюкози з інсуліном (основний анаболічний гормон). Допустимо підтримувати глюкозу в крові на рівні декілька вище 3,33 ммоль/л у новонароджених і 5,55 ммоль/л у старших дітей і дорослих.

5. Зв’язок і видалення токсичних метаболітів.

6. Відновлення дефіциту карнітину (L –карнітин по 50 – 100 мг/кг/добу).

7. Підвищення активності дефектного ферменту при призначенні кофакторів.


Таблиця 4

Специфічна терапія для деяких ОА

(по Gylles Lyon, Raymond D. Adams et al, 1996

і Johannes Zschocke, Georg F. Hoffmann, 2004).

Нозологічна одиниця Препарати
Ізовалеріанова ацидурія Гліцин 150 – 200 мг/добу
Пропіонова ацидурія Біотин, метронідазол 10 мг/кг, лактулоза
Метілмалонова ацидемія Виключення ізолейцину, валіну, метіоніну, треоніну із харчування, гідроксикобаламін 1 мг 2 рази на тиждень в/м)
Множинний дефіцит карбоксилаз Біотин 10 – 20 (40) мг/добу
Глутарова ацидурія, тип I Виключення лізіну і триптофану із харчування, рибофлавін 100 – 300 мг/добу, баклофен по 5 мг 3 рази на добу
Глутарова ацидурія, тип II Рибофлавін 100 – 300 мг/доб. Ефективний при легких формах і формах, що маніфестували у дітей старшого віку (не в неонатальному періоді)
Мевалонова ацидурія Стероли при метаболічному кризі, убіхінон, вітаміни Е і С




Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 177 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...