Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кваліфікаційні вимоги



Бухгалтер І категорії: базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр, молодший спеціаліст) та підвищення кваліфі­кації. Стаж роботи за професією бухгалтера II категорії не менше од­ного року.

Бухгалтер II категорії: базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр, молодший спеціаліст) та підвищення кваліфіка­ції. Стаж роботи за професією бухгалтера не менше одного року. Бух­галтер: базова вища освіта відповідного напряму підготовки (молод­ший спеціаліст) без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта і стаж роботи за професіями тех­нічного службовця у галузях фінансової діяльності, роботи з базами даних, статистики, бухгалтерського обліку - не менше одного року.

КАСИР (на підприємстві, в установі, організації) Завдання та обов'язки. Здійснює операції, пов'язані з прийман­ням та видаванням готівкових грошових коштів через касу підпри­ємства, зберігає всі прийняті цінності. Одержує в установах банку 1 готівку, здійснює записи в касовій книзі операцій одержання і видачі готівки за кожним прибутковим касовим ордером і видатковим до­кументом в день їхнього надходження або видавання. Перевіряє на­явність і достовірність підпису головного бухгалтера, а на видатко­вих документах - дозвільного напису керівника або уповноважених ним осіб, наявність всіх інших реквізитів на прибуткових касових ордерах та видаткових документах, а також зазначених у цих доку­ментах додатків (заяви, накладні, рахунки, довідки та ін.). Повертає документи в бухгалтерію для відповідного оформлення у випадку не­додержання хоча б однієї з перелічених вимог. Підписує прибуткові касові ордери та видаткові документи відразу після одержання або видавання по них готівки, а на доданих до них документах ставить штамп "Сплачено". Видає квитанцію особі, яка здала готівку в касу. Ставить штамп "Депоновано" або робить відповідний запис в пла­тіжній відомості біля прізвищ осіб, яким не здійснені в установлений термін виплати, пов'язані з оплатою праці, складає реєстр депонова­них сум, в платіжній відомості вказує фактично виплачену суму і су­му, яка підлягає депонуванню, звіряє ці суми з загальним підсумком за платіжною відомістю та ставить свій підпис. Виписує видатковий касовий ордер на фактично видану за платіжною відомістю суму, пе­редає його для реєстрації. Щоденно в кінці робочого дня виводить залишок грошових коштів у касі підприємства та передає у бухгал­терію підприємства звіт касира (копію записів в касовій книзі) разом з прибутковими касовими ордерами і видатковими документами під розпис особи, яка здійснює контроль за веденням касових операцій. Виконує інші обов'язки зі збереження в касі грошових документів, цінних паперів тощо.

Повинен знати: правила документообігу і технологію оброблення облікової інформації на підприємстві, нормативно-правові акти щодо ведення касових операцій, обліку цінних паперів.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...