Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кваліфікаційні вимоги. Старший касир: неповна базова вища освіта відповідного напрямку підготовки (молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи або за­гальна середня освіта та



Старший касир: неповна базова вища освіта відповідного напрямку підготовки (молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи або за­гальна середня освіта та професійно-технічна освіта, підвищення ква­ліфікації і стаж роботи за професією касира не менше одного року.

Касир: повна загальна середня освіта, професійно-технічна освіта або професійне навчання на виробництві, без вимог до стажу роботи.

ОБЛІКОВЕЦЬ (реєстрація бухгалтерських даних)

Завдання та обов'язки. Перевіряє одержані первинні документи за формою та змістом, у разі відсутності на них обов'язкових рек­візитів передає їх керівникові підрозділу (відділу, управління) бух­галтерського обліку для прийняття рішення. Систематизує одержані первинні документи, переносить інформацію, відображену в цих до­кументах, у потрібному аналітичному розрізі до відомостей (допо­міжних відомостей, аркушів-розшифровок), виводить підсумки циф­рової інформації у цих документах за її видами, напрямами та періо­дами. На документах, дані яких включені бухгалтером до облікових регістрів, зазначає номер відповідних облікових регістрів і порядкові номери запису в них (номер рядка). Готує проміжні розрахунки, необ­хідні для здійснення обліку господарських операцій, та подає їх до розгляду. Готує дані та форми документів для розрахункових опера­цій. Вносить записи в журнали обліку бланків суворої звітності, цін­них паперів тощо. Здійснює реєстрацію документів, які надходять в підрозділ (відділ, управління) бухгалтерського обліку. Комплектує в хронологічному порядку документи після їх оброблення в окремі пап­ки, нумерує їх, підписує, забезпечує оправлення.

Повинен знати: нормативні, методичні та інші інструктивні матері­али з організації та ведення бухгалтерського обліку і складання фінан­сової звітності; облікову політику, систему регістрів бухгалтерського обліку, порядок і способи реєстрації інформації, правила документо­обігу і технологію оброблення облікової інформації на підприємстві; систему і форми внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності і контролю.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...