Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІТ за видом технології обробки інформації та їх значення в управлінні підприємством



ІТ по виду технології обробки інформації (в програмному аспекті):

1.Текстова обробка;

Під "текстовою обробкою" розуміється величезний клас задач обробки інформації нечислового характеру, наприклад редагування тексту, форматування документів, пошук і сортування, бази даних, лексичний і синтаксичний аналіз, друк на принтері, перетворення формату таблиць, і.т.п.

2.Електронні таблиці;

Застосування електронних таблиць спрощує роботу з даними і дозволяє отримувати результати без проведення розрахунків вручну або спеціального програмування. Найбільш широке застосування електронні таблиці знайшли в економічних та бухгалтерських розрахунках, але і в науково-технічних завданнях електронні таблиці можна використовувати ефективно.

3.Автоматизованні банки даних;

Автоматизований банк даних - це організаційно-технічна (людино-машинна) система, що представляє собою сукупність інформаційної бази, колективу фахівців і комплексу програмних і технічних засобів забезпечення її функціонування, призначена для збереження, пошуку і видача інформації у виді, зручному для користувачів.

4.Обробка графічної інформації;

Більшу частину інформації, яку сприймає людина є зоровою. Це можуть бути графіки, малюнки, схеми тощо. Комп’ютер також дає нам можливість не тільки створювати, але й обробляти (корегувати, змінювати) певні графічні образи. Комп'ютерна графіка є ще однією із сучасних технологій створення різних зображень з допомогою апаратних і програмних засобів комп'ютера, зображення їхньої на екрані монітора й потім збереження в файлі чи друку на принтері.

5.Мультимедійні системи;

Під «мультимедійною системою» може розумітися мультимедійний, як правило, головний пристрій, здатний передавати, одержувати і перетворювати інформацію, як відео- та аудіо сигнали. Зустрічається кілька варіантів назви такого роду пристроїв: мультимедіа, мультимедійна станція, мультимедійний центр, мультимедійний комплекс, головний пристрій.

6.Інші системи (експертні, системи програмування, інтегровані пакети).

Експертною системою (EC) називають систему підтримки прийняття рішень, яка містить знання з певної вузької предметної області, а також може пропонувати користувачу рішення проблем з цієї галузі і обґрунтовувати їх. Експертна система складається з бази знань, механізму логічного виводу і підсистеми обґрунтувань.

Система програмування це сукупність мови програмування та інструментальної програмної оболонки, яка представляє інтегроване середовище.

Метою створення інтегрованої системи є об'єднання “під одним дахом” прикладних програм, що найбільш часто використовуються. Вважається, що гарна інтегрована система повинна включати наступну “велику п'ятірку” прикладних систем загального призначення: пакет текстової обробки, процесор електронних таблиць, базу даних, пакет графічного відображення даних (ділову графіку) і комунікаційний пакет.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 290 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...