Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформаційна технологія як основна складова ІС підприємства



Інформаційні технології (ІТ) - це комплекс методів переробки розрізнених вихідних даних у надійну та оперативну інформацію для прийняття рішень за допомогою апаратних і програмних засобів з метою досягнення оптимальних параметрів об'єкта управління. Поява наприкінці 1950-х років (США, 1946) ЕОМ і стрімке вдосконалення їх експлуатаційних можливостей створило реальні передумови для автоматизації управлінської праці, формування ринку інформаційних продуктів і послуг. Розвиток ІТ йшло паралельно з появою нових видів технічних засобів обробки і передачі інформації, вдосконаленням організаційних форм використання комп'ютерів, насиченням інфраструктури новими засобами зв'язку. Розвиток ринкових відносин призвело до появи нових видів підприємницької діяльності і насамперед до створення фірм, зайнятих інформаційним бізнесом, розробкою інформаційних технологій, їх вдосконаленням, поширенням компонентів ІТ, зокрема програмних продуктів, що автоматизують інформаційні та обчислювальні процеси.

До числа компонентів ІТ відносять також комп'ютерну техніку, засоби комунікацій, офісне устаткування і специфічні види послуг - інформаційне, технічне та консультаційне обслуговування, навчання і т.п. Розвиток ІТ сприяло їх швидкому поширенню та ефективному використанню в управлінських і виробничих процесах, практично до повсюдного застосування і великому різноманіттю.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 412 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...