Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформаційних систем



Інформаційна система являє собою комунікаційну систему по збору, передачі, переробці інформації про об'єкт, що постачає робітників різноманітного рангу інформацією для реалізації функції управління. Інформаційна система створюється для конкретного об'єкта.

Ефективна інформаційна система бере до уваги розходження між рівнями управління, сферами дії, а також зовнішніми обставинами і дає кожному рівню управління тільки ту інформацію, що йому необхідна для ефективної реалізації функцій управління.

У залежності від ступеня (рівня) автоматизації виділяють ручні ( всі операції по переробці інформації виконуються людиною ), автоматизовані (частина функції (підсистем) управління або опрацювання даних здійснюється автоматично, а частина - людиною) й автоматичні (усі функції управління й опрацювання даних здійснюються технічними засобами без участі людини) інформаційні системи.

По сфері застосування можна виділити такі класи інформаційних систем:

1.наукові дослідження; призначені для автоматизації діяльності науковців,аналізу статистичної інформації, управління експериментом.2.автоматизоване проектування; призначені для автоматизації праці інженерів-проектувальників і розроблювачів нової техніки (технології)3.організаційне управління; призначені для автоматизації функції адміністративного (управлінського) персоналу. До цього классу відносяться ІС управління як промисловими (підприємства), так і непромисловими об'єктами (банки, біржа, страхові компанії, готелі і т.д.) і окремими офісами (офісні системи).4.управління технологічними процесами. призначені для автоматизації різноманітних технологічних процесів (гнучкі виробничі процеси, металургія, енергетика і т.п.).




Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 419 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...