Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 8. 7



Аналізується проект відкриття піцерії. Власник підприємства буде директором підприємства і бухгалтером із заробітною платою 1500 грн. Планується наймання кухаря, який крім того відповідатиме за постачання продуктів із заробітною платою 1200 грн. на місяць, плюс 0,5 % від ціни за кожну реалізовану піцу. Основний виробничий персонал підприємства складатиметься з 1 офіціанта із з7рплатою 500 грн. на міс. Ціна однієї піци планується 25 грн. Вартість необхідного для виробництва устаткування - 10 тис. грн. Кожен цикл роботи устаткування (100 год.) вимагає витрат у розмірі 200 грн. Термін його експлуатації складає 5 років. Повна продуктивність устаткування складає 4 піци за годину. Витрати сировини на виробництво однієї піци складуть 10 грн. Вартість упаковки – 1 грн. Оренда піцерії обійдеться в 500 грн. на місяць. Підприємство працюватиме щодня по 8 год.

Згідно ринковим умовам за день підприємство може реалізувати близько 25 піц.

Завдання:

1. Розрахувати цільовий обсяг і поріг рентабельності за рік, коефіцієнт беззбиткового завантаження, а також передбачуваний обсяг прибутку і маржу безпеки у натуральному, вартісному і процентному виразі (зміну вартості грошей в часі і податок на прибуток не враховуйте).

2. Оцініть, чи може підприємство найняти секретаря із заробітною платою 500 грн./міс.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...