Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 7. 12



Підприємство використовує для упаковки продукції устаткування, яке було придбано чотири роки тому. Термін служби устаткування 6 років, вартість 100 тис. грн., і зараз його можна продати на ринку за 30 тис. грн.

Підприємство розглядає проект заміни устаткування на нове, вартістю 480 тис. грн. Його розрахунковий корисний термін служби шість років, що відповідає терміну активного попиту на продукцію компанії. Норма амортизації нового верстата 16,6%. Прогнозована ліквідаційна вартість нового устаткування після закінчення проекту складає 40 тис. грн.

Заміна дозволить збільшити випуск продукції на ринку. Обсяг реалізації зросте на 50 тис. грн; при цьому велика продуктивність нового устаткування приведе до зниження операційних витрат на 5 тис. грн в рік. Нове устаткування вимагатиме збільшення товарно-матеріальних запасів на 8 тис. грн, одночасно зросте на 2 тис. грн кредиторська заборгованість. Всі потоки представлені в номінальному виразі, тобто з урахуванням купівельної спроможності відповідного року. Інфляція на ринку 9 % у рік. Податкова ставка складає 24%. Реальна ставка дисконту 14 %.

Завдання: оцініть доцільність заміни.


Тема 8. Динамічний аналіз беззбитковості проекту

Управління структурою витрат за проектом

Поняття і визначення беззбитковості проекту





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...