Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета та зміст соціального аналізу. Відбір проектів та їх оцінка потребують проведення аналізу довколишнього середовища у широкому розумінні



Відбір проектів та їх оцінка потребують проведення аналізу довколишнього середовища у широкому розумінні, не звужуючи його до рамок екологічного аналізу. Було б неправильно стверджувати, що проектування в соціалістичній системі ігнорувало соціальні ефекти від проектів. Результати проекту оцінювали з точки зору зміни таких соціальних показників: зміст, умови та організація праці; соціальна структура; культурно-технічний рівень працівників; позаробочий час та його використання; соціально-психологічний клімат; соціальна активність працівників.

При розрахунку соціально-економічної ефективності про­ектів основоположним принципом порівняння були соціальні результати та необхідні витрати ресурсів.

Вартісна оцінка соціального ефекту здійснювалася за фор­мулою:

Є=З02,

де Зо припустимі витрати за умовами споживання без ураху­вання реалізації проекту; З2 — необхідні витрати з урахуванням реалізації проекту.

Оцінка соціальних результатів проектів проводилась на ос­нові співвідношення розрахункових показників з нормативними. Причому для позитивних соціальних ефектів використовува­лось пряме співвідношення показника з нормативним значенням Сі/Сн,для негативних соціальних ефектів при фіксуванні ступеня гранично допустимої соціальної шкоди характеристика досягнутого стану проводилась за формулою:





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...